Насловна Authors Posts by Mevludin Sulejmani

Mevludin Sulejmani

Активните форми на туризам примарни за развој на одржливиот туризам...

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот продолжува со поддршка на активностите на развивање и промоција на активниот туризам во земјава со соработка со...

Најголемите медиумски куќи и тур-оператори од Хрватска во тридневна посета на...

Зголемениот интерес за нашата земја и полните летови на релација Загреб-Скопје, како и медиумската кампања и целокупната промоција на домашниот туристички потенцијал во Хрватска...

Албанските туристи ја преферираат нашата земја како дестинација за сите четири...

По трет пат Република Северна Македонија го претстави туристичкиот потенцијал на саемот за туризам ITF Тирана (EXPOCITY) кој се одржа на 05 и 06...

Расте девизниот прилив по основ туризам

Конкурентноста на македонскиот туристички производ на светскиот пазар е се поголема, а тоа директно се рефлектира на учеството на туристичката индустрија во бруто домашниот...

Агенцијата за туризам најавува раст на туристите од Хрватска и во...

Во организација на Агенција за промоција и поддршка на туризмот и нашите пријатели од меѓународниот саем за туризам “Place2Go”, Република Северна Македонија е прва...

Агенцијата за туризам и туристичкиот сектор најавуваат уште една успешна сезона

На ударниот промотивен настан на берлинскиот интернационален туристички саем ITB Berlın (6-10 март 2019 година) во Берлин, Германија, Република Северна Македонија се претставува со...

Зајакнување на туристичката позиција и туристичките врски помеѓу Македонија и Србија

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот заедно со приватниот туристички сектор десет години континуирано и активно ги промовираат туристичките можности и дестинации на...

Зголемениот број на бугарски туристи ја наметна потребата од авио линии...

Македонија е дел од 36-тото издание на интернационалниот саем за туризам ”HOLIDAY&SPA EXPO” во Софија, Бугарија. Репрезентативниот македонски штанд има рекорден број ко-егзибитори, претставници од...

Белгискиот авиопревозник “Брисел ерлајнс” од јуни оваа година започнува со летови...

Македонија следна дестинација за белгиските туристи! Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот од 7-ми до 10-ти февруари ги претставува туристичките потенцијали на Македонија на...

Агенцијата за туризам се врати со награда од Истанбул

Долгогодишната соработка и настап на интернационалната саемска манифестација “East Mediterranean International Tourism & Travel Exhibition-EMITT” резултираше со уште една награда за Агенцијата за туризам....

Сите категории