Насловна Authors Posts by Mevludin Sulejmani

Mevludin Sulejmani

На охридскиот аеродром пристигна првата група со 180 туристи oд Амстердам

На охридскиот аеродром “Свети Апостол Павле” денеска пристигна првата група со 180 туристи oд Амстердам.Холанѓаните се традиционални гости на брегот на Охридско езеро кои...

Директорот на АППТ, д-р Љупчо Јаневски ученик на конференцијата „Know How...

Директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот - АППТ, д-р Љупчо Јаневски е ученик на конференцијата „Know How - FOR OPEN BALKAN.Здружението...

АППТ е учесник на 26-тата меѓународна изложба за туризам и патување...

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот е учесник на 26-тата меѓународна изложба за туризам и патување ЕМИТТ-East Mediterranean International Tourism & Travel Exhibition.На...

Британското шоу “This Мorning” со директно вклучување од Охрид и Скопје

Најгледаната дневна телевизиска емисија “This Мorning” која се емитува во Велика Британија има директно вклучување од Охрид и Скопје. Агенцијата за промоција и поддршка...

Туристичкиот сектор на Северна Македонија и Србија на најголема бизнис средба

Туристичкиот сектор на Република Северна Македонија и Србија денес се на најголема туристичка бизнис средба, со цел зголемување и продлабочување на соработката во духот...

Северна Македонија земја партнер на овогодинешниот саем за туризам во Ниш

Задоволство е што пријателите од туристичката индустрија на Србија ја поканија Северна Македонија за земја партнер на овогодинешниот саем за туризам во Ниш. Настанов...

Македонскиот туристички сектор дел од ИТБ Берлин со фокус на одржливост...

Интернационалната туристичка берза ИТБ Берлин од 7ми до 9ти март ги отвори вратите за илјадници туристички посетители од целиот свет! Ова е шанса и...

Заеднички Агенцијата за туризам и ОФМ ќе промовираат спортски туризам преку...

Директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот, д-р Љупчо Јаневски и генералниот секретар на Одбојкарската федерација на Македонија (ОФМ), г-дин Зоран Карановиќ...

Северна Македонија учесник на саемот за туризам во Белград, организиран под...

Ено - гастро концептот нова туристичка понуда презентирана на саемот во БелградРекорден број на коегзибитори ги промовираат туристичките понуди на македонскиот штанд, на саемот...

Претставување на македонските и грчките туристички потенцијали како една дестинација на...

За прв пат Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот заедно со туристичката организација на Солун и италијанско- грчката комора како дел од проектот...

Сите категории