Насловна Authors Posts by Mevludin Sulejmani

Mevludin Sulejmani

Потпишан Меморандум за соработка за унапредување на туристичките активности помеѓу РС...

Директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на РС Македонија, д-р Љупчо Јаневски заедно со претставници на институцијата е во еднодневна посета...

Симболиката на мостот на Иво Андриќ помеѓу Србија и РС Македонија...

Целокупниот настап на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот заедно со македонските општини и претставниците од туристичкиот сектор на 43-от меѓународен саем за...

Наголемо претставување на македонскиот туристички сектор на меѓународниот саем за туризам...

Туристичкото претставување на РС Македонија на меѓународниот саем за туризам ”SAJAM TURIZMA” во Белград кој се одржува од 24ти до 27ми март 2022година е...

Валоризирање на туристичките потенцијали на нова туристичка дестинација за рурален туризам...

Во просториите АППТ во Струга, Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот и Општина Македоснки Брод, потпишаа меморандум за соработка со кој се заложија...

“Road to Macedonia” Проект во реализација на германскиот магазин за сноубординг...

Од 12ти до 20ти март германски сноубордери ќе ги истражуваат скијачките терени и адреналински спортови низ РС Македонија. Групата од пет новинари, камермани и...

Успешен старт на најпрестижниот туристички саем во Турција EMITT – Истанбул...

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот заедно со туристичкиот сектор по две години пауза се дел од најголемата интернационална саемска манифестација во Истанбул,...

Јаневски за српска Политика: Неопходна е авионска врска помеѓу Белград и...

Во вчерашното издание на српскиот весник Политика, директорот на АППТ, д-р Љупчо Јаневски после две години прави осврт и споредба на движењето на туристичката...

Нови можности за туристичка промоција на Северна Македонија на „Дубаи Експо...

На светската саемска манифестација „Дубаи Експо 2020” која започна на 1ви октомври 2021 и ќе трае до 31ви март 2022 година, во тек е...

Тур-оператори од Молдавија на инспекциско патување низ РС Македонија

Шеснаесет тур оператори од Молдавија се веќе трет ден во посета на РС Македонија со цел да се запознаат со туристичките потенцијали кои ги...

ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ НА СОРАБОТКА НА АППТ И ФАКУЛТЕТОТ ЗА ТУРИЗАМ НА...

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот и факултетот за Туризам на Универзитетот за туризам и менаџмент во Скопје, потпишаа меморандум за соработка со...

Сите категории