Насловна Authors Posts by Mevludin Sulejmani

Mevludin Sulejmani

Прес конференција за медиуми по однос на програма на АППТ и...

Една од приоритетните цели на АППТ, врз која се заснова и стратегијата на оваа институција е промоцијата на туристичката понуда, и целокупната туристичка индустрија...

Потпишан меморандум на соработка на Агенцијата за промоција и поддршка на...

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот и факултетот за Туризам и угостителство од Охрид потпишаа меморандум за соработка. Потпишаниот меморандум опфаќа широк опсег...

Каков туризам ќе изградиме, со таков ќе работиме – Денес се...

Туризмот, како еден од поважните двигатели на глобалниот раст кој сочинува 10 проценти од светската економија, е една од најтешко погодените индустрии. Пандемијата создаде...

АППТ присуствуваше на Саемот за туризам во Ниш

Туристичката организација на Ниш го организираше првиот Саем за туризам, што се одржа на отворено, со што го најави закрепнувањето на туризмот во регионот....

Живееме во нова туристичка реалност и неопходно е стратешки да планираме...

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот одржа презентација пред приватниот сектор во која ги претстави плановите и чекорите за побрзо закрепнување на туризмот...

Течат преговорите за чартер летови Москва-Охрид во 2022 година

Една од најголемите руски авиокомпании „НОРДВИНД“ најави дека од 2022 година, после точно 20 години пауза, повторно ќе ги поврзе Охрид и Москва со...

Истевнички Кукуље, нов туристички производ на АППТ

Агенција за промоција и поддршка на туризмот во партнерство со Општина Делчево го реализираше проектот за уредување и означување на туристички локалитет "Истевнички Кукуље“...

Македонска делегација во официјална посета на Република Србија, течат преговори за...

Македонска делегација составена од НЕ Александар Поповски, вд Амбасадор на РС Македонија во Република Србија, г-дин Љупчо Јаневски, Директор на АППТ и г-дин Константин...

“Безбедно како дома” е новата медиумска кампања на АППТ во регионот

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот (АППТ) почна со медиумска кампања во шест земји низ регионов за подигнување на свесност за безбедно патување...

РС Македонија доби “Златна награда за дестинација за патување” од страна...

И покрај тоа што церемонијата е одложена поради пандемијата, првата награда за дестинација за патување и припадна на РС Македонија. “Златна награда за дестинација...

Сите категории