Насловна Authors Posts by Trinity Media

Trinity Media

117 POSTS 0 COMMENTS

Промоција на македонските туристички вредности во Словенија

Република Македонија ја има честа да биде земја – партнер на 56-то издание на саемот за храна и земјоделство – АГРА во Горна Радгона...

Пресек на работата на АППТ во првата половина од годината

Резултатите од досегашното работење направија македонскиот туристички производ да стане конкурентен на светскиот пазар, а со тоа и да се зголеми туристичкиот промет во...

Потпишан Меморандум за соработка помеѓу Агенцијата за туризам и општина Дебрца

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот (АППТ) на Република Македонија и општина Дебрца денес склучија Меморандум за соработка. Истиот беше потпишан од страна...

Развој на рурален туризам во руралната општина Могила со поддршка од...

Детектирање на можностите и потребата од развој на руралниот туризам во општина Могила беше тема на дискусија на работниот состанок на директорот на Агенцијата...

Девизниот прилив од туризмот со раст во првиот квартал од 2018

Девизниот прилив во првиот квартал на 2018та година, остварен по основ туризам бележи раст од 26,5%. Туристите во првите три месеци од оваа година...

Агенцијата за туризам предвидува зголемување на полски туристи и во 2019...

Македонија заедно со уште 500 изложувачи од 50 држави, три дена од 22-ри до 24-ти ноември ќе биде промовирана на 25-тото издание на меѓународниот...

Информации за промотивните активности на АППТ

Согласно програмата на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија за 2018 година, член 2, точка 3, предвидено е:Oрганизирање на...

Македонија за првпат земја-партнер на саем за туризам во Измир, Турција

Во организација на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот оваа година Македонија ќе биде земја-партнер на претстојниот саем за туризам во Измир, Турција...

Пелагонискиот регион во фокус на Агенцијата за туризам

Како дел од агендата на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија е детекција на слабостите и предностите за развивање на...

Италијанскиот туристички пазар предизвик за македонското туристичко стопанство

Во организација на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија петта година по ред се промовирани и претставени туристичките потенцијали на...

Сите категории