Интернационални саеми

Пријави се за повеќе
информации од АППТ

Република Северна Македонија
во странски медиуми

Српски
Бугарски
Албански
Англиски
Француски
Руски
Шведски
Полски
Холандски
Словенечки
Турски
Италијански
Хрватски
Чешки
Јапонски
Норвешки
Амерички
Австралиски
Германски
Дански
Израелски
Ирски
Фински
Белгиски
Косовски
Романски
Катарски
Естонски

Информативни
патувања

Loading

#АППТ зема учество на 42-от меѓународен саем за туризам ”SAJAM TURIZMA 2020” во Белград, заедно со општините Дојран и Крушево, како и претставници на туристичкиот сектор, туроператорите и хотелите
BademTour "Balkan Incoming"
SAVANA Tourist Enterprises
Park Hotel
Globus Travel
Karaci Tours Balkan
Mercure Tetovo

Преку прилагодена туристичка понуда традиционално македонското туристичко стопанство ги презентира туристичките капацитети кои ги има Северна Македонија. Истата е насочена кон, богата култура, вински туризам, гастрономија, убавините на Дојран и Југоисточниот регион, алтернативни форми на туризмот, а се во интерес на српскиот туристички пазар. Во духот на добрососедство и подобрување на работната клима што е предуслов за развој на туристичкиот сектор, Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Северна Македонија на саемот во Србија покажува дека е отворена за отпочнување на соработка и размена на искуства со чинителите од српскиот и регионалниот туристички пазар.

Секоја година, ”SAJAM TURIZMA” е домаќин на повеќе од 1000 изложувачи од над 50 земји, како и над 12.000 професионалци од туристичката индустрија - учесници, посетители и гости.
... See MoreSee Less

View on Facebook