Насловна Authors Posts by Trinity Media

Trinity Media

117 POSTS 0 COMMENTS

Генерацијата “Millennials” го диктира трендот за патување

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија е добитник на престижната награда “Бренд Лидер 2018” за добрата промоција на најатрактивните дестинации...

АППТ на РМ на 3ти октомври ќе биде дел од SEET...

Директорот на Агенцијата за туризам, г-дин Љупчо Јаневски на претстојниот настан ќе биде панелист на тема: “Aвтентичните дестинации и исклучителни искуства- предизвик за новите...

Одбележување на светскиот ден на туризмот 2018 година

Тимот на АППТРМ, по повод Светскиот ден на туризмот 2018 доби "Признание за успешно завршена работа" од Министерството за економија. Ова Признание претставува потврда...

Девизниот прилив од туризмот со пораст во првата половина од 2018...

Девизниот прилив во првата половина на 2018та година, по основ на туризам, бележи пораст од 26,6% за разлика од истиот период минатата година. Вториот...

Информација за новата и подобрена веб страна www.tourismmacedonia.gov.mk

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија Ве информира дека започна со употреба новата и подобрена веб страна www.tourismmacedonia.gov.mk. Истата е...

Интензивирање на соработката помеѓу Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот...

Директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија, г-дин Љупчо Јаневски и г-дин Никола Шалваринов, директор на Агенцијата за иселеништво,...

Агенцијата за туризам и локалната власт со заедничка соработка за развој...

Директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот, Љупчо Јаневски беше во работна посета на општина Кратово, каде оствари работен состанок со градоначалникот, ...

Агенцијата за туризам и општина Карпош со заеднички проекти до поуспешна...

Директорот на АППТРМ Љупчо Јаневски денес оствари работен состанок со градоначалникот на Општина Карпош, Стефан Богоев. Целта на посетата е реализација на проекти со заедничка соработка, која ќе...

Најголемата инфо тура за претставување на туристичките атракции на македонија

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија заедно со ЈСП Турс ја организира досега најголемата инфо тура со новинарски екипи од...

Полетиштето на Мечкин Камен во Крушево подготвено за сезоната на летање

Храбрите заљубеници во височините ќе можат безбедно да полетуваат,  во подобрени услови и на нова професионална вештачка трева. Теренот во Крушево е подготвен за...

Сите категории