Насловна Authors Posts by Mevludin Sulejmani

Mevludin Sulejmani

Јаневски: Турскиот и словенскиот пазар ветуваат значителен раст во 2020

Агенцијата за промоција и поддршка на туризам паралелно е на интернационалите саеми во Истанбул и Љубљана, каде го промовира туристичкиот потенцијал на државата заедно...

АППТ ја заокружува 2019та година со 89.93% реализација на годишната програма

Тековната 2019тата година туристичката индустрија ја заокружува со раст во поглед на бројот на странски туристи, ноќевања и девизен прилив. Најсилните индикатори за пораст...

308,05 милиони долари директно во македонската економија од туризмот

Третиот квартал на 2019 година резултираше со девизен прилив од туризам поголем за 4,77% за разлика од истиот периот минатата година. Вкупниот девизен прилив...

Продолжување на туристичката сезона за турските туристи, најавени се четири чартера...

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот од 5-ти до 7-ми декември го промовира македонскиот туризам на еден од најзначајните туристички пазари за македонското...

Агенцијата за туризам – 100% на интернет

Почнувајќи од декемви 2019 до февруари 2020 година, Агенцијта за промоција и поддршка на туризмот го реализира вториот дел од медиумската кампања со која...

Културното наследство адут за туристичко брендирање на државата

Директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Северна Македонија, Љупчо Јаневски и директорот на Националната установа Ансамбл за народни игри...

WTM Лондон отвори нови можности за зголемување на бројот на странски...

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот учествува на 40тото јубилејно издание на WTM во Лондон, Англија, каде ги промовира туристичките потенцијали на државата...

Кому му пречат планинарските патеки?

Пред неполн месец, Комисијата за теренска проверка на Агенцијата за промоција и поддршка на труизмот, изврши теренска проверка на следниве пешачки патеки – Караџица...

Во следните неколку години се очекува раст од 50% на туристи...

Македонските туристички потенцијали во наредните четири дена се презентираат на интернационалниот саем за туризам во Сингапур (ITBAsia) преку заедничка соработка со Србија и Црна Гора....

Преку прилагодена туристичка понуда се промовираат турстичките капацитети на земјава на...

Во организација на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот и во соработка со приватниот сектор туристичките дестинации на Република Северна Македонија во период...

Сите категории