Насловна Authors Posts by Mevludin Sulejmani

Mevludin Sulejmani

Пристигнати и идговорени барања за 2019 година

Пристигнати и идговорени барања за 2019 година Годишен Извештај (од 01.01.2019 до 31.12.2019 година)

Пристигнати и идговорени барања 2018 година

Пристигнати и идговорени барања за 2018 година Годишен Извештај (од 01.01.2018 до 31.12.2018 година)  

Јаневски: Само со заедничка работа можеме да постигнеме помал пад во...

Тековната 2020тата година беше и сеуште е повеќе од предизвик за целата туристичка индустрија. На иницијатива на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот...

Јаневски за српска Политика: Регионалниот пристап ќе го спаси туризмот

Сите држави од западен Балкан треба да настапат синхронизирано и да промоцираат рурални дестинации, гастрономски, еколошки, авантуристички ии други типови на алтенативен туризам. Опоравувањето...

Јаневски: Зелен коридор за брзо и безбедно патување во регионот

На иницијатива на Агенцијата за туризам (АППТ), вчера се оствари состанок со националните туристички организации на Србија и Црна Гора на кој детално се...

По белоруските и украински тур-оператори во посета на земјава

Шапка и Маврово се во фокусот и на тур-оператори од Украина кои се во посета на земјава изминативе неколку дена. За време на информативното...

Шапка и Маврово во фокусот на Белоруските туроператори за престојната зимска...

Во изминатите два дена, во Маврово и Попова Шапка, на информативна тура, 15 тур оператори од Белорусија се запознаа со можностите кои ги нудат...

Маврово дестинација за четири сезони

На денешната средба во Маврово, Директорот на АППТ Љупчо Јаневски со градоначалникот на општина Маврово и Ростуша г-дин Медат Куртовски и директорот на НП Маврово г-дин...

Јаневски: Државава има идеални услови за развој на спортското качување

На денешната тркалезна маса на тема: Маврово – дестинација за спортско качување се разменија искуства и информации во однос на досегашните активности и инвестиции...

Состанок на координативното тело за превенција на последиците од вирусот COVID-19

На вчерашниот, осми состанок на координативното тело формирано за превенција од последиците од вирусот COVID-19, преку координиран пристап на претставниците од сите комори, асоцијации...

Сите категории