Насловна Authors Posts by Mevludin Sulejmani

Mevludin Sulejmani

102 POSTS 0 COMMENTS

АППТ потпиша меморандум за соработка за туристички развој на општина Зелениково

Меморандум за соработка во областа на туризмот денес беше потпишан од страна на д-р Љупчо Јаневски, директор на Агенцијата за промоција и поддршка на...

ОБРАЌАЊЕ НА ДИРЕКТОРОТ НА АППТ Д-Р ЉУПЧО ЈАНЕВСКИ ДО ТУРИСТИЧКИОТ СЕКТОР

Моето обраќање ќе го започнам со една мисла која ме води изминатиов период кој во многу нешта е предизвик, а тоа е “Ако создадеме...

Презентација на стратешкиот план на АППТ за 2023 година

Директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на РС Македонија, д-р Љупчо Јаневски денес одржа прес конференција на која сеопфатно го презентираше...

Потпишан меморандум за соработка помеѓу општина Вевчани и АППТ

Во просториите на општина Вевчани градоначалникот Спасе Кочовски и директорот на АППТ  д-р Љупчо Јаневски потпишаа меморандум за соработка и дејствување во областа на...

Агенцијата за туризам започна Еко кампања за дестинации без отпад

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот континуирано го поддржува развојот на еко туризмот и растот на одржливите форми на туризам, паралелно со зачувување...

Отворена иницијатива за сезонска авиолинија Белград – Охрид

Директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на РС Македонија, д-р Љупчо Јаневски, на покана на државниот секретар Жикица Несторовиќ при Министерство...

Интервју на д-р Љупчо Јаневски за српскиот портал “Telegraf.rs”

Туристичкиот потенцијал на нашава земја промовиран на српскиот пазар е од големо значање за зголемување на бројот на туристи од Србија. За таа цел...

Уште една подзаборавена туристичка атракција “Тумба Маџари” е означена со туристички...

Збогатување на туристичката понуда со атрактивни туристички производи е една од целите и заложбите на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот. Истото го...

Зголемен фокус на АППТ за промоција на македонските туристички атракции и...

Во периодов што следи, односно летнава сезона е одлична можност Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот да ја зајакне промоцијата на туристичките капацитети...

Трибина за туристички развој на општина Македонски Брод во соработка со...

Директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот, д-р Љупчо Јаневски денес е во работна посета на општина Македонски Брод. На средбата со...

Сите категории