Насловна FITUR Madrid

FITUR Madrid

Интернационалниот Саем за туризам FITUR 2020-најзначајната саемска манифестација на Медитеранот ќе се одржува по 40-ти пат, во период од 22-26 јануари 2020та година во Мадрид, Шпанија.

FITUR 2020 се подготвува да биде еден од најсеопфатните настани во кои одржливоста и технологијата повторно ќе бидат во првите редови, заедно со новите концепти, трендови и стратегии насочени кон консолидирање и подобрување на резултатите постигнати на минатогодишниот настан, со раст на учесници и посетители за 10.4% повеќе споредбено со 2018 година.

Во 2020 година FITUR достигна рекордот на учество со 10.500 изложбени компании од 165 земји / региони, 140.000 туристички работници/професионалци и 110.860 посетители  од општата јавност. FITUR претставува водечки саем за туризам кој поврзува повеќе континенти и преку кој постои можност за вмрежување помеѓу македонскиот и не само шпанскиот туку и европскиот, и светскиот приватен сектор.

Според официјалните податоци од Државниот завод за статистика во Република Северна Македонија бројот на туристи од Шпанија е во пораст, и во 2018та година во споредба со 2017та година, забележан е раст од 5%. Додека во првите шест месеци од 2019г забележан е раст на бројот на туристи од 27% и зголемување за 20% на остварени ноќевања.

-Известување за Интернационална саемска манифестација

За учество на меѓународниот саем, потребно е да се испратат скенирани следниве документи:

  1. Пополнет формулар (печат и потпис)
  2. Лиценца А (за туристички Агенции)
  3. Тековна состојба од Централен Регистар на РМ
Интерен правилник за организација, начин, постапка и висина на котизација за учество на меѓународни саеми за туризам

 

Саеми


*при прикачување на документите Ве молиме да ги селектирате одеднаш сите, при што во десниот дел до копчето „Choose Files" ќе ви се прикаже бројот на прикачени документи.