Насловна FITUR Madrid

FITUR Madrid

FITUR 2024 се подготвува да биде еден од најсеопфатните настани во кои одржливоста и технологијата повторно ќе бидат во првите редови, заедно со новите концепти, трендови и стратегии насочени кон консолидирање и подобрување на резултатите постигнати на минатогодишните настани, со раст на учесници и посетители за 10% повеќе споредбено со 2023 година.

Во 2023 година FITUR достигна рекордот на учество со 8.500 изложбени компании од 165 земји/региони, 136.000 туристички работници/професионалци и 86.000 посетители  од општата јавност. FITUR претставува водечки саем за туризам кој поврзува повеќе континенти и преку кој постои можност за вмрежување помеѓу македонскиот и не само шпанскиот туку и европскиот, и светскиот приватен сектор.

-Известување за Интернационална саемска манифестација

За учество на меѓународниот саем, потребно е да се испратат скенирани следниве документи:

  1. Пополнет формулар - ЛИНК (архивиран со печат и потпис)
  2. Лиценца А (за туристички Агенции)
  3. Тековна состојба од Централен Регистар на РМ
Интерен правилник за организација, начин, постапка и висина на котизација за учество на меѓународни саеми за туризам

 

Саеми

*при прикачување на документите Ве молиме да ги селектирате одеднаш сите, при што во десниот дел до копчето „Choose Files" ќе ви се прикаже бројот на прикачени документи.