Насловна Authors Posts by Mevludin Sulejmani

Mevludin Sulejmani

Пристигна првата група од 155 холандски туристи на охридскиот аеродром Свети...

Во месеците мај и јуни ќе има три до четири чартера, додека во екот на сезоната се до септември од четири до пет  летови...

Мегаинтервју на д-р Љупчо Јаневски за магазинот за “Туризам и Mенаџмент”

Соработката на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на РС Македонија и Универзитетот за туризам и менаџмент се продлабочи со потпишување на Меморандум...

Туристичка промоција на РС Македонија во регионални медиуми

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на РС Македонија согласно програмските активности за 2022г започна со прв дел медиумска кампања. Туристичката промоција на...

Потпишан Меморандум за соработка за унапредување на туристичките активности помеѓу РС...

Директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на РС Македонија, д-р Љупчо Јаневски заедно со претставници на институцијата е во еднодневна посета...

Симболиката на мостот на Иво Андриќ помеѓу Србија и РС Македонија...

Целокупниот настап на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот заедно со македонските општини и претставниците од туристичкиот сектор на 43-от меѓународен саем за...

Наголемо претставување на македонскиот туристички сектор на меѓународниот саем за туризам...

Туристичкото претставување на РС Македонија на меѓународниот саем за туризам ”SAJAM TURIZMA” во Белград кој се одржува од 24ти до 27ми март 2022година е...

Валоризирање на туристичките потенцијали на нова туристичка дестинација за рурален туризам...

Во просториите АППТ во Струга, Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот и Општина Македоснки Брод, потпишаа меморандум за соработка со кој се заложија...

“Road to Macedonia” Проект во реализација на германскиот магазин за сноубординг...

Од 12ти до 20ти март германски сноубордери ќе ги истражуваат скијачките терени и адреналински спортови низ РС Македонија. Групата од пет новинари, камермани и...

Успешен старт на најпрестижниот туристички саем во Турција EMITT – Истанбул...

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот заедно со туристичкиот сектор по две години пауза се дел од најголемата интернационална саемска манифестација во Истанбул,...

Јаневски за српска Политика: Неопходна е авионска врска помеѓу Белград и...

Во вчерашното издание на српскиот весник Политика, директорот на АППТ, д-р Љупчо Јаневски после две години прави осврт и споредба на движењето на туристичката...

Сите категории