Насловна Vakantiebeurs

Vakantiebeurs

Интернационалниот Саем за туризам Vakantiebeurs 2019 та година, оваа година ќе се одржи во период од 09-13.01.2019та година во Утрехт, Холандија.

Саемот се очекува да биде посетен од над 117.000 посетители и над 1200 изложувачи од целиот свет од 65 земји.

Vakantiebeurs претставува водечки саем за туризам во Холандија преку кој постои можност за вмрежување помеѓу македонскиот и холандскииот приватен сектор.

Во Република Македонија бројот на туристи од Холандија расте во континуитет и во 2017та година во споредба со 2016та година, растот на холандски  туристи во Република Македонија  е зголемен за 12 %, додека бројот на ноќевања за 11%.

Линк до официјалната страна на саемот:
Vakantibeurs - Утрехт, Холандија

09-13 јануари 2019 година

Известување за Интернационална саемска манифестација

- За учество на меѓународниот саем, потребно е да се испратат скенирани следниве документи:

  1. Пополнет формулар (печат и потпис)
  2. Лиценца А (за туристички Агенции)
  3. Тековна состојба од Централен Регистар на РМ
Интерен правилник за организација, начин, постапка и висина на котизација за учество на меѓународни саеми за туризам

117,000


посетеност

65


држави

1,200


изложувачи

Саеми


*при прикачување на документите Ве молиме да ги селектирате одеднаш сите, при што во десниот дел до копчето „Choose Files" ќе ви се прикаже бројот на прикачени документи.