Насловна EMITT

EMITT

“East Mediterranean International Tourism & Travel Exhibition- EMITT”2019

Саемот за туризам во Истанбул, Турција “East Mediterranean International Tourism & Travel Exhibition- EMITT” е еден од водечките туристички настани во Турција, кој го соединува туристичкиот сектор на национално и меѓународно ниво секоја година. Истиот ќе се одржи од 31-ви Јануари до 3-ти Февруари 2019 година.

На последното издание на “East Mediterranean International Tourism & Travel Exhibition- EMITT” со свој простор беа присутни 1,065 изложувачи од 85 земји, повеќе од 54,364 посетители и 600 купувачи, и што е најважно 7,000 претходно организирани бизнис состаноци.

Саемската манифестација секоја година има одлична медиумска покриеност со што на изложувачите им се овозможува зајакнување на  врските со странските пазари,  во насока на постигнување на бизнис целите. Секоја година, концептот на саемот може да се следи на веб страната http://emittistanbul.com/

31 - 03 Февруари 2019 година

За учество на меѓународниот саем, потребно е да се испратат скенирани следниве документи:

  1. Пополнет формулар (печат и потпис)
  2. Лиценца А (за туристички Агенции)
  3. Тековна состојба од Централен Регистар на РМ
Интерен правилник за организација, начин, постапка и висина на котизација за учество на меѓународни саеми за туризам

85


држави

1,065


изложувачи

54,364


посетители

600


купувачи

Зошто да присуствувате на “ЕМИТ” ?

- ЕМИТТ, е една од најголемите меѓународни изложби за туризам на Источен Медитеран, и е една од првите пет туристички изложби ширум светот;

- Место на НАЈДОБРИТЕ нови партнери и клиенти меѓу посетителите, кои ги претставуваат туристичките агенции, тур-операторите и другите индустриски професионалци од сите региони на Турција и од целиот свет;

- Спроведување на бизнис и склучување договори со влијателни индустриски експерти, туристички агенции и здруженија;

- Развој на веќе постоечки деловни односи;

- Воспоставување нови врски и партнерства, како и нови договори за соработка;

- Создавање на свеста за исклучителен бренд и негово зајакнување;

- Стартување и промоција на нови производи и услуги;

- Размена на информации со домашни и меѓународни туристички експерти;

- Можност за закажување на B2B состаноци со купувачи од странство;

- Воведување нови туристички трендови и дестинации за одмор;

- Набљудување на конкурентно опкружување;

Саеми


*при прикачување на документите Ве молиме да ги селектирате одеднаш сите, при што во десниот дел до копчето „Choose Files" ќе ви се прикаже бројот на прикачени документи.

Авионски конекции со Турција

Turkish Airlines/директна линија Скопје- Истанбул

  • Pegasus Airlines/Istanbul Sabiha, директна линија Скопје- Истанбул
  • OnurAir чартер Истанбул-Охрид од 15ти Мај 2018

Турскиот туристички пазар е еден од најзначајните за туристичкото стопанство на Македонија. Старосна граница на турските туристи кои патуваат во Македонија е околу  35-45 години. Патуваат организиранио (фамилијарни посети), а го посетуваат Охрид, Скопје, Битола, Дебар, Тетово, Гостивар. Најчесто патуваат за посета на роднини, одмор и екскурзии. Дирекните авионски линии, блискоста со македонскиот народ го зголемува интересот на турските туристи за посета на Република Македонија. Оваа година Агенцијата за туризам за прв пат спроведе маркетинг/медиумска кампања во Турција. Промоцијата на македонскиот туристички потенцијал и туристичките содржини беа промовирани на онлајн порталот www.gezimanya.com