Насловна Beogradski Sajam Turizma

Beogradski Sajam Turizma

41-во издание на Интернационалниот Белградски саем за туризам (UFI), кој ќе се одржува од 21 – 24, 2019 година

Белградскиот саем за туризам е најголемиот туристички настан во земјата и Југоисточна Европа. Традиционално,  40 години ги исполнува светските стандарди во туристичкиот бизнис, гради партнерски односи со изложувачите кои преку квалитетни понуди и разни настани го привлекуваат вниманието на туристичките ентитети.

Минатата година беа презентирани повеќе од 880 излагачи, а бројот на посетители надмина 58 илјади. Меѓународниот карактер на настанот, кој привлекува повеќе излагачи секоја година од сите делови на светот, го потврдија повеќе од 250 странски учесници од 43 земји.

Според официјалните податоци од Државниот завод за статистика во Република Македонија бројот на туристи од Србија е во пораст и во 2017та година во споредба со 2016та година, забележан е раст од 6%, додека бројот на ноќевања за 7%.

21 - 24 Февруари 2019 година

За учество на меѓународниот саем, потребно е да се испратат скенирани следниве документи:

  1. Пополнет формулар (печат и потпис)
  2. Лиценца А (за туристички Агенции)
  3. Тековна состојба од Централен Регистар на РМ
Интерен правилник за организација, начин, постапка и висина на котизација за учество на меѓународни саеми за туризам

 

1,200


изложувачи

 

70,000


посетители

 

31,000 m2


простор

 

Саеми


*при прикачување на документите Ве молиме да ги селектирате одеднаш сите, при што во десниот дел до копчето „Choose Files" ќе ви се прикаже бројот на прикачени документи.