Насловна Соопштенија Маврово дестинација за четири сезони

Маврово дестинација за четири сезони

Сподели

На денешната средба во Маврово, Директорот на АППТ Љупчо Јаневски со градоначалникот на општина Маврово и Ростуша г-дин Медат Куртовски и директорот на НП Маврово г-дин Самир Ајдини ги договорија идните активности за збогатување на туристичката содржина и развивање на еко туризмот кој треба да прерасне во столб на туристичката понуда на оваа дестинација. 2021 ќе биде изградена првата zipline линија во Македонија, еко патека, велосипедски патеки и дестинација број 1 за качување карпи. Ова се потврди и на средбата со младинскиот форум на општината во кои младите од оваа општина дадоа свои предлози и идеи за заедничка понатамошна соработка.

Кампањата Дома си е дома најголемиот ефект го постигна во националните паркови и подзаборавените туристички атракции во нашата земја. Бројот на туристи во Маврово докажа дека летниот период може да парира на зимската сезона. Заеднички ќе се потрудиме бројот на туристи во 2020 година во националниот парк да ги зголемиме и овозможиме Маврово во вистинска смисла на зборот да биде дестинација за четири сезони.