Насловна Authors Posts by Mevludin Sulejmani

Mevludin Sulejmani

Проект за уредување на туристички локалитети (природна реткост) Истевнички Кукуље и...

Проектот опфаќа уредување на туристичките атракции  локалитетот Истевнички Кукуље и Попова Шапка кој би бил направен со потребна инфраструктура за една ваква атракција и...

Проект ”Означување на локалитетите за спортско качување на Кадина Река и...

Проектот е наменет за туристи-домашни и странски, качувачи и спортисти, а придобивка ќе имаат освен туристите, спортско качувачките клубови и агенциите кои организираат спортско...

Проект “Означување на старите чаршии во Битола, Прилеп, Струга, Охрид...

Проектот е наменет за домашни и странски туристи. Независните патувања и патувања во помали групи се веќе реалност во светот и тие сами ги...

Планини на Македонија – ТРАНСВЕРЗАЛА 10 ВРВОВИ

Република Македонија е планинска земја со околу 40 планини од кои 12 повисоки од 2000 метри. Ниту една држава во Европа, нема толкав број...

Означување на локалитетите за спортско качување на Кадина река и Маврово

Спортското Качување како една од формите на спортски туризам е во огромен подем на светско ниво. Балканските земји имаат огромни вложување во уредување на...

Турскиот туристички пазар атрактивен за хотелиерите и угостителите во Македонија

Македонско–турското пријателство, историските и традиционалните врски, заедничките вредности и интереси се одразуваат во зацврстување на воспоставените туристички релации меѓу двете земји. Делегација на Македонија која...

Збогатување на туристичката понуда по Е-75 и подготовки за новата туристичка...

Институционалната соработка и координација помеѓу туристичките субјекти на локално ниво и Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија продолжува со исто...

Холандскиот пазар продолжува да расте

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија заедно со приватниот сектор традиционално учествува на интернационалниот саем за туризам во Утрехт. “Vakantiebeurs”...

Прес конференција 26.12.2018 год.

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија, предводена од директорот Љупчо Јаневски денес одржа прес конференција за да се информира јавноста...

Македонија земја партнер на саемот за туризам во Измир, Турција

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија оваа година е земја-партнер на саемот во Измир, Турција (Travel Turkey – Izmir). Со...

Сите категории