Насловна SAJAM TURIZMA НИШ

SAJAM TURIZMA НИШ

” Megunarodni Sajam Turizma” 30 март - 01 април 2023 Ниш, Србија

Туристичката организација Ниш, под покровителство на Град Ниш, го организира 24. МЕЃУНАРОДЕН САЕМ ЗА ТУРИЗАМ во периодот од 30 март до 1 април 2023 година.

Меѓународниот саем за туризам во Ниш е место кое долги години ги собира на едно место сите актери на туристичката индустрија од Ниш, Србија, но и од целиот балкански регион.

Идејата е да се собере и поврзе туристичката понуда на балканските дестинации на едно место, со побарувачката од европските и балканските тур-оператори, а Ниш за време на Меѓународниот саем за туризам да стане место кое ќе ги поврзува Истокот и Западот.

Преку прилагодена туристичка понуда традиционално македонското туристичко стопанство ги  презентираа туристичките капацитети кои ги има Македонија. Истата е насочена кон, богата култура, вински туризам, гастрономија, убавините на Дојран и Југоисточниот регион, алтернативни форми на туризмот, а се во интерес на српскиот туристички пазар. Во духот на  добрососедство и подобрување на работната клима што е предуслов за развој на туристичкиот сектор, Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Северна Македонија на саемот во Србија покажува дека е отворена за отпочнување на соработка и размена на искуства со чинителите од србскиот и регионалниот туристички пазар.

 

Саеми

*при прикачување на документите Ве молиме да ги селектирате одеднаш сите, при што во десниот дел до копчето „Choose Files" ќе ви се прикаже бројот на прикачени документи.