Насловна Македонска кујна

Македонска кујна

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот со цел истакнување на гастро туризмот издаде мала брошура „Македонска Кујна“, која содржи рецепти кои се избрани како специфични од одреден туристички регион. Во брошурата се опишува како се подготвува даден рецепт, кој производи се потребни за традиционалниот специјалитет, нивното потекло, настан или легенда поврзана со името на рецептот и сл. за да се задржи вниманието на секој еден што ќе го прочита водичот. Содржи традиционални рецепти за одредени јадења од сите 8 региони карактеристични за дестинацијата.