Насловна Информативни тури

Информативни тури

  1. ОРГАНИЗАЦИЈА НА ПОСЕТИ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ЗА СТРАНСКИ ТУРОПЕРАТОРИ, НОВИНАРИ И СЛАВНИ ЛИЧНОСТИ

Организацијата на ФАМ посети на Република Македонија за странски туроператори и новинари е инструмент кој им овозможува на истите одблиску да ги запознаат природните убавините на Македонија, културното богатство, обичаите, традицијата, фолклорот и дригите туристички потенцијали.

Анимирањето на странските туроператори и новинари, кои ќе направат промоција на Македонија во странство, соодветно во земјите од каде доаѓаат; новинарите преку електронските и печатените медиуми, а странските туроператори преку поставување на Македонија како дестинација во нивните програми, се овозможи зголемување на бројот на странски туристи и со тоа зголемување на приходи по основ на туризам.

АППТ ги поддржува логистички и организира B2B средби со туристичките субјекти, хотелиери и туристички агенции од Македонија, со цел започнување на взаемна соработка, добивање на информации за хотелските капацитети и туристичките понуди.

Држава/период на инфо тура Новинари/Тур оператори Контакт
Словенија                                             Јануари 27-29. 1. Peter Irvan – преставник на медиумска куќа VISION.SI
2.  Zelesinski Lukasz – преставник на медиум Onet.pl3. Brigita Pungarcic – преставник ADRIA AIRWAYS

4.Mojca Mavec– преставник на TV Slovenia

5. Gashper Petovar преставник на Planet TV

6. Damjana Osters – ADRIA AIRWAYS

7.Ksenja Hoshevar- преставник на Druzina медиум

АППТРМ
      Англија  

26-28.02.2017                     

 1. Daniela vagner – Travel Weekly Group АППТРМ
Холандија

 Maj 2016

1.      Lars Waarden – преставниk на Columbus Travel

2.      Gerbert Van der Aa – преставник на Columbus Travel

АППТРМ
17-21 јули 1.Qatar Airways

 

 

АППТРМ
28 Ное – 03 Дек 1.      Alex Crevar Новинар АППТРМ