Насловна EMITT Istanbul

EMITT Istanbul

Саемот за туризам EMITT оваа година се организира за 25ти пат во TUYAP од 09 до 12 февруари во главниот град на Турција, Истанбул. На овој саем учество ќе земат  103 земји, 44.000 посетители, 842 егзибитори, и 45.000 активни туристички работници кои ќе се промовираат како туристички дестинации, тур оператори, медиуми, блогери, влогери и др. За време на саемот се организираат бројни панел дискусии со различни лидери во областа на туризмот во Турција и пошироко.
Овој настан овозможува и онлајн вмрежување со сите учесници преку систем за онлајн закажување состаноци - hosted buyers, алатка која даде големи резултати минатата година.
Штандот на Република Северна Македонија традиционално е посетен од бројни високи претставици од Република Турција, како и значајни учесници од реалниот сектор.

-Известување за Интернационална саемска манифестација

За учество на меѓународниот саем, потребно е да се испратат скенирани следниве документи:

  1. Пополнет формулар (печат и потпис)
  2. Лиценца А (за туристички Агенции)
  3. Тековна состојба од Централен Регистар на РМ
Интерен правилник за организација, начин, постапка и висина на котизација за учество на меѓународни саеми за туризам

 

Саеми

*при прикачување на документите Ве молиме да ги селектирате одеднаш сите, при што во десниот дел до копчето „Choose Files" ќе ви се прикаже бројот на прикачени документи.