Насловна EMITT Istanbul

EMITT Istanbul

Саемот за туризам EMITT оваа година се организира за 27ти пат во TUYAP од 06 до 09 Февруари 2024 година во главниот град на Турција, Истанбул. На овој саем учество ќе земат над 95 земји, над 28 илјади посетители, 595 излагачи, и над 150 поканети туроперотори како и активни туристички работници кои ќе се промовираат како туристички дестинации, тур оператори, медиуми, блогери, влогери и др.

За време на саемот се организираат бројни панел дискусии со различни лидери во областа на туризмот во Турција и пошироко. Овој настан овозможува и онлајн вмрежување со сите учесници преку систем за онлајн закажување состаноци - hosted buyers, алатка која даде големи резултати минатата година.

Штандот на Република Северна Македонија традиционално е посетен од бројни високи претставници од Република Турција, како и значајни учесници од реалниот сектор.

-Известување за Интернационална саемска манифестација

За учество на меѓународниот саем, потребно е да се испратат скенирани следниве документи:

  1. Пополнет формулар (печат и потпис)
  2. Лиценца А (за туристички Агенции)
  3. Тековна состојба од Централен Регистар на РМ
Интерен правилник за организација, начин, постапка и висина на котизација за учество на меѓународни саеми за туризам

 

Саеми

*при прикачување на документите Ве молиме да ги селектирате одеднаш сите, при што во десниот дел до копчето „Choose Files" ќе ви се прикаже бројот на прикачени документи.