Насловна SAJAM TURIZMA

SAJAM TURIZMA

”Sajam Turizma” 23-26 февруари 2023 Белград, Србија

2023-та година е  44-от меѓународен саем за туризам ”SAJAM TURIZMA” во Белград. Првиот ден од саемот е отворен само за професионалци во туристичката индустрија на кои им се овозможува удобна работна средина со цел подобро  вмрежување со тековните партнери и запознавање на нови. Секоја година, ”SAJAM TURIZMA” е домаќин на повеќе од 400 изложувачи од над 25 земји на површина од 30.753m2, како и над 8.000 професионалци од туристичката индустрија - учесници, посетители и гости. Во 2022 саемот го посетиле 32.115.

Зошто да присуствувате на ”SAJAM TURIZMA”?

  • Ќе добиете пристап до пазар со повеќе од 10 милиони потенцијални туристи од Југоисточна Европа;
  • Можете да воспоставите директен контакт со повеќе од 8.000 посетители и претставници на медиумите;
  • Ќе добиете прмоција на дестинација преку печатен билтен и дигитални платформи;
  • Размена на информации со домашни и меѓународни туристички експерти за последните трендови на туристичките пазари - во Србија, на Балканот и во светот;
  • Можност за online закажување состаноци;

Зошто да го посетите “SAJAM TURIZMA”?

  • Присуство на повеќе од 1000 излагачи од 50 земји;
  • Добивате увид во современите трендови и добрите пракси преку едукативната програма на саемот;
  • Бидејќи Србија и Белград се препознатлива дестинација која нуди богата, културна и забавна програма за време на саемот;
  • Место каде може да обезбедете договори за испорака на производи и услуги;
  • Набљудување на конкурентно опкружување;

Преку прилагодена туристичка понуда традиционално македонското туристичко стопанство ги  презентираа туристичките капацитети кои ги има Македонија. Истата е насочена кон, богата култура, вински туризам, гастрономија, убавините на Дојран и Југоисточниот регион, алтернативни форми на туризмот, а се во интерес на српскиот туристички пазар. Во духот на  добрососедство и подобрување на работната клима што е предуслов за развој на туристичкиот сектор, Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Северна Македонија на саемот во Србија покажува дека е отворена за отпочнување на соработка и размена на искуства со чинителите од србскиот и регионалниот туристички пазар.

 

Саеми

*при прикачување на документите Ве молиме да ги селектирате одеднаш сите, при што во десниот дел до копчето „Choose Files" ќе ви се прикаже бројот на прикачени документи.