International Fairs

Subscribe for more information by APST

Republic of North Macedonia in
the foreign media

Serbian
Bulgarian
Albanian
English
French
Russian
Swedish
Polish
Dutch
Slovenian
Turkish
Italian
Croatian
Czech
Japanese
Norwegian
American
Australian
German
Danish
Israeli
Irish
Finnish
Belgian
Kosovo
Romanian
Qatar

Loading

Македонските туристички можности се презентирани на светски престижниот саем #ITBAsia!

Заедничката соработка на трите балкански земји Србија, Црна Гора и Северна Македонија како една дестинација "Вратата на Балканот" и големиот интерес на азиските туроператори за неоткриените балкански убавини овозможува зголемување на интересот за поголем број на кружни тури на азиски туристи. Во следниве неколку години се очекува раст на туристичките посети од 30-50%. Благодарност до #TurkishAirlines за поддршката и соработката во отварање на нови туристички пазари.

"Потенцијалите на азискиот пазар се огромни и бројот на туристи кои ја посетуваат Европа и Балканот се во пораст секоја година. Балканот е неоткриена туристичка дестинација, и еден од приоритетите на #АППТ за следните години е зголемување на туристите од Азија за 50%, зајакнување на регионалната соработка, како и заедничко претставување на Балканот како една дестинација за трети пазари"- изјави директорот Љупчо Јаневски.
... See MoreSee Less

View on Facebook