Notice: Trying to get property of non-object in /home/tourismmacedonia/public_html/wp-content/themes/Newsmag/includes/wp_booster/td_api.php on line 566

Notice: Trying to get property of non-object in /home/tourismmacedonia/public_html/wp-content/themes/Newsmag/includes/wp_booster/td_api.php on line 713
class="archive category category-soopstenija category-152 global-block-template-1 white-grid td_category_template_1 td_category_top_posts_style_1 td-wpml td-animation-stack-type0 td-boxed-layout" itemscope="itemscope" itemtype="http://schema.org/WebPage">

Notice: Trying to get property of non-object in /home/tourismmacedonia/public_html/wp-content/themes/Newsmag/includes/wp_booster/td_api.php on line 566

Notice: Trying to get property of non-object in /home/tourismmacedonia/public_html/wp-content/themes/Newsmag/includes/wp_booster/td_category_template.php on line 23

Notice: Trying to get property of non-object in /home/tourismmacedonia/public_html/wp-content/themes/Newsmag/includes/wp_booster/td_api.php on line 713

Notice: Trying to get property of non-object in /home/tourismmacedonia/public_html/wp-content/themes/Newsmag/includes/wp_booster/td_api.php on line 713

Notice: Trying to get property of non-object in /home/tourismmacedonia/public_html/wp-content/themes/Newsmag/includes/wp_booster/td_category_top_posts_style.php on line 35

Notice: Trying to get property of non-object in /home/tourismmacedonia/public_html/wp-content/themes/Newsmag/includes/wp_booster/td_category_top_posts_style.php on line 55

Соопштенија

Home Соопштенија
Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот АППТ, по саемот во Лондон денес на состанок со израелската авио-компанија "ISRAIR" повторно го актуелизираше постоечкиот интерес за отпочнување на директна линија на релација Тел Авив-Скопје- Тел Авив. На денешниот состанок со претставници од компанијата се договараа детали за отпочнување на соработката оваа сезона со два лета неделно, по што се очекува соработката и понатаму да се развива и бројот на летови и гости од Израел да расте во текот на годините. Со оглед на заинтересиранотста на израелската авио-компанија "ISRAIR", директниот лет од Тел Авив до Скопје се планира да почне да оперира кон крајот на месец мај и целта е покрај аранжманите од 3,4 и 5 дена за РС Македонија, летот да е достапен и за сите слободни патувачи од Израел кои сакаат да ја посетат државава, со главен фокус “сити брејк” и тенденција за оддржливост на линијата во текот на целата година. Денешниот состанок е резултат на неколкумесечните средби и преговори со израелската авио-компанија "ISRAIR", кои иницијално се започнаа за време на интернационалниот саем “WTM” во Лондон при крајот на минатата година, а продолжија со нивна посета на државава, по што следеше најавата за директна, наместо чартер линија. Бројот на туристи од Израел во текот на последните неколку години е во постојан раст. Бројот на туристи во првите 11 месеци од 2019та година е за 16% поголем од бројот на туристи за истиот период во 2018та година, а трендот е ист и кога е во прашање бројот на ноќавања, односно тие растат за 19,3% согласно месец ноември 2019та година, во споредба со истиот период 2018та година. Вкупниот пораст на странски туристи согласно месец ноември 2019та година е зголемен за 6,8% споредбено со лани, додека бројот на ноќевања се за 5,7% поголеми во 2019 година во споредба со истиот број во 2018та година.

Notice: Trying to get property of non-object in /home/tourismmacedonia/public_html/wp-content/themes/Newsmag/includes/wp_booster/td_page_generator.php on line 1030

Notice: Trying to get property of non-object in /home/tourismmacedonia/public_html/wp-content/themes/Newsmag/includes/wp_booster/td_api.php on line 713

Сите категории