Насловна ITB Berlin

ITB Berlin

 

ИТБ  Берлин е место каде се среќаваат луѓе од целата туристичка индустрија, разменуваат идеи и отпочнуваат соработка. Ова е водечко шоу за патување, бизнис платформа на туристичката понуда. Задоволството на излагачите е 90%, што го прави овој саем едно од најдобрите места каде се среќава понудата и побарувачката.

Тука може да сретнете луѓе од 5 континенти, 180 земји, 1.000 купувачи, 10.000 излагачи, 110.000 посетители од индустријата и 160.000 гости. Дополнително, саемот се организира на 160.000м2 и има 7 милијарди евра обрт.

07 Март - 9 Март 2023 година

-  За учество на меѓународниот саем, потребно е да се испратат скенирани следниве документи:

  1. Пополнет формулар (печат и потпис)
  2. Лиценца А (за туристички Агенции)
  3. Тековна состојба од Централен Регистар на РМ
Интерен правилник за организација, начин, постапка и висина на котизација за учество на меѓународни саеми за туризам

 

180


држави

 

10,000


изложувачи

 

160,000


посетители

 

1000


купувачи

 

Саеми

*при прикачување на документите Ве молиме да ги селектирате одеднаш сите, при што во десниот дел до копчето „Choose Files" ќе ви се прикаже бројот на прикачени документи.