Насловна ITB Берлин

ITB Берлин

И покрај сите неизвесности поврзани со пандемијата, ITB Berlin од 9-13 март 2022 година со физичко присуство го организира интернационалниот саем за туризам во Берлин, Германија – ITB Berlin 2022! Со мали промени во концептот и реновирани сали ITB Berlin информира дека се направени соодветни, привремени простори за сите изложувачи. Messe Berlin во 2022 година ги исклучува изложбените сали од број 12 до број 17 и воведува посебни мерки за безбедност и хигиена кои станаа неопходни за одржување на саеми и гостински настани. Фокусот на здравјето и безбедноста на клиентите, посетителите и вработените е според препораките на Институтот Роберт Кох достапни на следниот линк:

https://www.berlin.de/corona/en/measures/directive/#part1

Со оглед на тоа дека Берлинскиот сенат обезбедува најнови информации за пандемијата, АППТ ќе биде во тек и тековно ќе известува за сите ко-егзибитори кои ќе одлучат да присуствуваат на саемот ITB Berlin. ITB Berlin дополнително известува дека наместо Б2Б состанците лице в лице, истите ќе се одржат во виртуелен формат кој ќе овозможи учество на сите излагачи, партнери и посетители. ITB Berlin потсетува дека за време на саемот е неопходна хигиена, физичко дистанцирање и трагање по контакт. Мерките вклучуваат одделни влезови и излези, широки патеки и ограничено седење пред етапите со цел да се обезбеди физичко растојание од 1,5 метри.

Покрај бањите, рачките на вратите и шините за раце редовно се чистат/дезинфицираат за да се спречи инфекција со размаска, носењето покривка за уста и нос на настани е исто така задолжително. Понатаму, согласно законите за заштита на податоците, податоците за контакт ќе се собираат за оние лица што влегуваат и излегуваат од изложбениот простор. Овие податоци ќе бидат достапни на барање до релевантниот орган за јавно здравје со цел детектирање и следење на потенцијалните носители на вирусот.

-Известување за Интернационална саемска манифестација

За учество на меѓународниот саем, потребно е да се испратат скенирани следниве документи:

  1. Пополнет формулар (печат и потпис)
  2. Лиценца А (за туристички Агенции)
  3. Тековна состојба од Централен Регистар на РМ
Интерен правилник за организација, начин, постапка и висина на котизација за учество на онлајн меѓународни саеми за туризам

 

Саеми

*при прикачување на документите Ве молиме да ги селектирате одеднаш сите, при што во десниот дел до копчето „Choose Files" ќе ви се прикаже бројот на прикачени документи.