International Fairs

Subscribe for more information by APST

Republic of North Macedonia in
the foreign media

Serbian
Bulgarian
Albanian
English
French
Russian
Swedish
Polish
Dutch
Slovenian
Turkish
Italian
Croatian
Czech
Japanese
Norwegian
American
Australian
German
Danish
Israeli
Irish
Finnish
Belgian
Kosovo
Romanian
Qatar


Notice: Undefined property: stdClass::$Rich_Web_SVS_AP in /home/tourismmacedonia/public_html/wp-content/plugins/slider-video/Rich-Web-Video-Slider-Widget.php on line 7976

Loading

Македонска делегација во официјална посета на Република Србија🇷🇸, течат преговори за нова авионска линија Белград-Охрид-Белград.

Македонска делегација составена од НЕ Александар Поповски, вд Амбасадор на РС Македонија🇲🇰во Република Србија, г-дин Љупчо Јаневски, Директор на #АППТ и г-дин Константин Георгиески, Градоначалник на општина #Охрид денес се во официјална посета на Домот на Народното Собрание на Република Србија, Собранието на град Белград и Министерството за туризам, трговија и телокомуникации.

По повеќе од 6 децении, денес и официјално македонската делагација го предаде некогашниот украс на Домот на Народното Собрание на Република Србија. Предавањето на фрагмент од оградата на некогашната вила на Тито, вила Биљана во Охрид, денес од македонската делагација е предадена на претстедателот на Собранието на Република Србија, Ивица Дачиќ.

На средбите со Претседателот на Собранието на Република Србија г-дин Ивица Дачиќ, Претседателот на собранието на град Белград, г-дин Никола Никодијевиќ и државниот секретар во Министерството за туризам, трговија и телекомуникации, г-дин Жикица Несторовиќ се потенцираше за значењето на соработката на РС Македонија и Р. Србија, како и тоа дека мали чекори водат кон големи успеси.

За време на официјалните средби се отпочнаа и преговорите за враќање на редовната авионска линија Белград- Охрид – Белград, која пред повеќе од 2 децении била со фрекфенција два пати дневно, додека сега преговорите се водат за два пати неделно. Ова ќе значи и зајакнување на соработката помеѓу овие две земји, што во овој период е повеќе од важна затоа што економиите, а посебно туризмот, се потпира на регионалната соработка и размена.
#SafeLikeHome
#allinmacedonia
#Домасиедома
... See MoreSee Less

View on Facebook