Home TTI IZMIR

TTI IZMIR

Саемот за туризам во Измир, Турција “TRAVEL TURKEY İzmir” е еден од водечките туристички настани во Турција, кој го соединува туристичкиот сектор на национално и меѓународно ниво секоја година. Истиот ќе се одржи од 6ти до 8ми декември 2018 година, во организација на TÜRSAB - Здружението на турски туристички агенции и İZFAŞ, под покровителство на Република Турција, Министерство за култура и туризам.

На последното издание на “TRAVEL TURKEY İzmir” со свој простор беа присутни 1.284 изложувачи од 36 земји, 54 градови и беше посетено од 44. 589 туристички професионалци. Саемската манифестација секоја година има одлична медиумска покриеност со што на изложувачите им се овозможува зајакнување на  врските со странските пазари,  во насока на постигнување на бизнис целите. Секоја година, концептот на саемот може да се следи на веб страната www.travelturkeyexpo.com кога распоредот на настаните се одредува според барањата на учесниците.

- To participate in the international fair, it is necessary to send scanned the following documents:

 1. Filled out form (stamp and signature)
 2. License A (for travel agencies)
 3. Current situation from the Central Registry of the Republic of Macedonia
Internal Rulebook on organization, manner, procedure and amount of registration fees for participation in international tourism fairs

 

44,589


visitors

 

36


states

 

1284


exhibitors

 

2


exhibition days

 

Fairs

*respected when attaching the documents, please select them all at once, the number of attached documents will be displayed in the right part of the "Choose Files" button

Зошто да присуствувате на ''TRAVEL TURKEY Izmir 2018''? 

 • Развој на веќе постоечки деловни односи;
 • Воспоставување нови врски и партнерства, како и нови договори за соработка;
 • Создавање на свеста за исклучителен бренд и негово зајакнување;
 • Стартување и промоција на нови производи и услуги;
 • Размена на информации со домашни и меѓународни туристички експерти;
 • Можност за закажување на B2B состаноци со купувачи од странство;
 • Развој на задоволството на клиентите;
 • Воведување нови туристички трендови и дестинации за одмор.

Зошто да го посетите ''TRAVEL TURKEY Izmir 2018''?

 • Средба и деловни контакти со големи туристички компании низ целиот свет;
 • Нови можности за проширување и зголемување на работа во туристичкиот сектор ;
 • Споредете го квалитетот на сите специјални производи и услуги;
 • Учество на конференции, семинари, панели и настани поврзани со иднината и можностите на туристичкиот сектор;
 • Место каде може да обезбедете договори за испорака на производи и услуги;
 • Набљудување на конкурентно опкружување;
 • За да добиете детални информации за најновите трендови, можности за бизнис во туристичкиот сектор.
Авионски конекции со Турција
 • Turkish Airlines/директна линија Скопје- Истанбул
 • Pegasus Airlines/Istanbul Sabiha, директна линија Скопје- Истанбул
 • OnurAir чартер Истанбул-Охрид од 15ти Мај 2018

 

Турскиот туристички пазар е еден од најзначајните за туристичкото стопанство на Македонија. Старосна граница на турските туристи кои патуваат во Македонија е околу  35-45 години. Патуваат организиранио (фамилијарни посети), а го посетуваат Охрид, Скопје, Битола, Дебар, Тетово, Гостивар. Најчесто патуваат за посета на роднини, одмор и екскурзии. Дирекните авионски линии, блискоста со македонскиот народ го зголемува интересот на турските туристи за посета на Република Македонија. Оваа година Агенцијата за туризам за прв пат спроведе маркетинг/медиумска кампања во Турција. Промоцијата на македонскиот туристички потенцијал и туристичките содржини беа промовирани на онлајн порталот www.gezimanya.com