Насловна Place2Go Загреб

Place2Go Загреб

 • Најголемиот саем за туризам во Хрватска
 • Прв пат се одржа во 2012 година
 • Место за средба на понудата и побарувачката на туристичките дестинации
 • Опфаќа и сегменти B2B и B2C
 • Досега учествувале над 500 излагачи од 34 земји
 • Саемот трае 3 дена, на 13 - 15 март 2020 година (петок до недела)
 • Бизнис средбите се покажаа доста успешни изминатите години. Петок (13ти март 2020) е B2B ден - влез само за акредитирани деловни посетители
 • B2B 10am - 4pm
 • Сабота и недела се B2C - влезот е бесплатен за сите
 • Работно време на саемот од 10 до 19 часот

Меѓународниот саем за туризам во Загреб “Place2Go” секоја година го зголемува бројот на излагачи, за 2020г најавени се повеќе од 200 учесници од 20 земји и околу 16000 посетители.

Осум години PLACE2GO, тоа значи дека публиката го препознала и дека изложувачите од првите 7 години биле задоволни. Она што е значајно за овој „ симпатичен“ саем е тоа што расте, не само по квантитет, туку и по квалитет. Ова може да се види првенствено во фактот дека го препознаа земјите кои сè уште го немаат претставено својот туристички потенцијал на хрватскиот пазар, а за прв пат го избраа PLACE2GO.

Во организација на Агенција за промоција и поддршка на туризмот и нашите пријатели од меѓународниот саем за туризам “Place2Go”, Република Северна Македонија беше прва земја партнер на овогодинешната самска манифестација. Интересот на приватниот сектор за зголемување на бизнис релациите со хрватскиот туристички пазар оваа година значително е зголемен и бројот на коегзибитори на оваа саемски манифестација беше во рекорден број.

-Известување за Интернационална саемска манифестација

За учество на меѓународниот саем, потребно е да се испратат скенирани следниве документи:

 1. Пополнет формулар (печат и потпис)
 2. Лиценца А (за туристички Агенции)
 3. Тековна состојба од Централен Регистар на РМ
Интерен правилник за организација, начин, постапка и висина на котизација за учество на меѓународни саеми за туризам

 

Саеми


*при прикачување на документите Ве молиме да ги селектирате одеднаш сите, при што во десниот дел до копчето „Choose Files" ќе ви се прикаже бројот на прикачени документи.