Насловна ITB Берлин

ITB Берлин

ITB Berlin 2020 e еден од најсеопфатните настани во кои туристичката индустрија е во прв ред, заедно со сите нови концепти, трендови и стратегии насочени кон консолидирање и подобрување на резултатите постигнати на минатогодишниот настан, на кој е регистрирано 90% задоволство при настап од страна на излагачите.

ITB Berlin 2020 ќе се одржи во период 4-8 март 2020та година во Берлин, Германија.

Во 2019 година ITB Berlin достигна рекорд на учество со 10. 000 изложбени компании од 180 земји / региони, 160.000 туристички работници/професионалци и обрт од 7 милијарди евра. ITB Berlin претставува водечки саем за туризам кој поврзува повеќе континенти и преку кој постои можност за вмрежување помеѓу македонскиот, и не само германскиот туку и европскиот, и светскиот приватен сектор.

Според официјалните податоци од Државниот завод за статистика во Република Северна Македонија бројот на туристи од Германија е во пораст и во 2017та година во споредба со 2018та година, забележан е раст од 28%, додека бројот на ноќевања за 33%.

Имајќи ги во предвид овие статистички показатели, Агенцијата за промоција и поддршка на туризам, ќе учествува на овој саем, па согласно тоа, Ве молиме доколку имате интерес за учество на горенаведениот саем, да пополните пријава со потребните документи за закуп на пулт на ITB Berlin 2020 во Берлин, Германија.

-Известување за Интернационална саемска манифестација

За учество на меѓународниот саем, потребно е да се испратат скенирани следниве документи:

  1. Пополнет формулар (печат и потпис)
  2. Лиценца А (за туристички Агенции)
  3. Тековна состојба од Централен Регистар на РМ
Интерен правилник за организација, начин, постапка и висина на котизација за учество на меѓународни саеми за туризам

 

Саеми


*при прикачување на документите Ве молиме да ги селектирате одеднаш сите, при што во десниот дел до копчето „Choose Files" ќе ви се прикаже бројот на прикачени документи.