Насловна Holiday SPA EXPO Софија

Holiday SPA EXPO Софија

Зошто да присуствувате на “|”Holiday&spa expo” ?

Ефективниот и удобен формат на Меѓународниот саем дава одлична можности за:

 • Развој на веќе постоечки деловни односи;
 • Воспоставување плодни контакти, со цел да се изгради ветувачко партнерство кое ќе ги прошири границите на вашите бизниси.
 • Создавање на свеста за исклучителен бренд и негово зајакнување;
 • Стартување и промоција на нови производи и услуги;
 • Размена на информации со домашни и меѓународни туристички експерти за последните трендови на туристичките пазари - во Бугарија, на Балканот и во светот;
 • Можност за закажување на B2B состаноци со купувачи од странство;
 • Развој на задоволството на клиентите;

Зошто да го посетите “|”Holiday&spa expo” ?

 • Средба и вмрежување со големи туристички компании од регионот;
 • Нови можности за проширување и зголемување на работа во туристичкиот сектор ;
 • Учество во над 50 придружни настани конференции, семинари, панели и настани поврзани со иднината и можностите на туристичкиот сектор;
 • Место каде може да обезбедете договори за испорака на производи и услуги;
 • Набљудување на конкурентно опкружување;
 • За прв пат, една од најголемите туристички настани на Балканот, постави нов фокус на внимание на важна стратегиска насока, балнеологија и медицински туризам. Медицинско & SPA катче – место за уживање во тајните на добро здравје со најновите понуди на специјализирани балнеотераписки и рекреативни центри;

Наредната 2020-та година ќе биде 37-тото издание на интернационалниот саем за туризам ”HOLIDAY&SPA EXPO” во Софија. Првиот ден од саемот е отворен само за професионалци во туристичката индустрија на кои им се овозможува удобна работна средина со цел подобро  вмрежување со тековните партнери и запознавање на нови. Секоја година, “HOLIDAY&SPA EXPO” е домаќин на повеќе од 380 изложувачи од над 25 земји и 60 дестинации и туристички региони, како и над 20.000 професионалци од туристичката индустрија - учесници, посетители и гости.

Првиот ден од изложбата е закажан за деловни состаноци со ограничен пристап само за изложувачи, посетители со платена претквалификација и акредитирани медиумски претставници.

Преку прилагодена туристичка понуда традиционално македонското туристичко стопанство ги  презентираа туристичките капацитети кои ги има Македонија. Истата е насочена кон, богата култура, манастирски туризам, гастрономија, убавините на Охрид и можностите за селективни, алтернативни форми на туризмот, а се во интерес на бугарскиот туристички пазар. Во духот на  добрососедство и подобрување на работната клима што е предуслов за развој на туристичкиот сектор, Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија на саемот во Бугарија покажува дека е отворена за отпочнување на соработка и размена на искуства со чинителите од бугарскиот и регионалниот туристички пазар.

-Известување за Интернационална саемска манифестација

За учество на меѓународниот саем, потребно е да се испратат скенирани следниве документи:

 1. Пополнет формулар (печат и потпис)
 2. Лиценца А (за туристички Агенции)
 3. Тековна состојба од Централен Регистар на РМ
Интерен правилник за организација, начин, постапка и висина на котизација за учество на меѓународни саеми за туризам

 

Саеми


*при прикачување на документите Ве молиме да ги селектирате одеднаш сите, при што во десниот дел до копчето „Choose Files" ќе ви се прикаже бројот на прикачени документи.