Насловна Authors Posts by monika

monika

107 POSTS 0 COMMENTS

Промоција на македонските туристички вредности во Словенија

Република Македонија ја има честа да биде земја – партнер на 56-то издание на саемот за храна и земјоделство – АГРА во Горна Радгона...

Потпишан Меморандум за соработка помеѓу Агенцијата за туризам и општина Дебрца

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот (АППТ) на Република Македонија и општина Дебрца денес склучија Меморандум за соработка. Истиот беше потпишан од страна...

Пресек на работата на АППТ во првата половина од годината

Резултатите од досегашното работење направија македонскиот туристички производ да стане конкурентен на светскиот пазар, а со тоа и да се зголеми туристичкиот промет во...

Развој на рурален туризам во руралната општина Могила со поддршка од...

Детектирање на можностите и потребата од развој на руралниот туризам во општина Могила беше тема на дискусија на работниот состанок на директорот на Агенцијата...

Девизниот прилив од туризмот со раст во првиот квартал од 2018

Девизниот прилив во првиот квартал на 2018та година, остварен по основ туризам бележи раст од 26,5%. Туристите во првите три месеци од оваа година...

Интензивирање на соработката помеѓу Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот...

Директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија, г-дин Љупчо Јаневски и г-дин Никола Шалваринов, директор на Агенцијата за иселеништво,...

Агенцијата за туризам и локалната власт со заедничка соработка за развој...

Директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот, Љупчо Јаневски беше во работна посета на општина Кратово, каде оствари работен состанок со градоначалникот, ...

Агенцијата за туризам и општина Карпош со заеднички проекти до поуспешна...

Директорот на АППТРМ Љупчо Јаневски денес оствари работен состанок со градоначалникот на Општина Карпош, Стефан Богоев. Целта на посетата е реализација на проекти со заедничка соработка, која ќе...

Најголемата инфо тура за претставување на туристичките атракции на македонија

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија заедно со ЈСП Турс ја организира досега најголемата инфо тура со новинарски екипи од...

Полетиштето на Мечкин Камен во Крушево подготвено за сезоната на летање

Храбрите заљубеници во височините ќе можат безбедно да полетуваат,  во подобрени услови и на нова професионална вештачка трева. Теренот во Крушево е подготвен за...

Сите категории