Насловна Authors Posts by Mevludin Sulejmani

Mevludin Sulejmani

АППТ ја интензивира туристичката соработка со Косово

Директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот, г-дин Љупчо Јаневски денес оствари средба со претседателот на Косовската комора за угостителство и туризам...

Потпишан меморандум за соработка во туризмот помеѓу РС Македонија и Украина

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот (АППТ) заедно со амбасадата на Украина во Република Северна Македонија ја организираа првата конференција за туризам со...

Дојран и Демир Капија интензивно работат на збогатување на туристичките содржини

Железната порта или Демир Капија, покрај Демиркаписката Клисура и виното, се повеќе станува дестинација и за гастрономија. Општината која интензивно работи на означување на...

Сигурноста и безбедноста на патувањето пресудни за туристичките дестинации

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот (АППТ) на денешниот работен состанок со ХОТАМ и дел од приватните стопанственици дискутираше за туризмот во време...

Винскиот туризам голем потенцијал за тиквешкиот регион

По покана од здружението на мали семејни винарии директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот Љупчо Јаневски го посети тиквешкиот регион запознавајки...

Регионалната соработка како клучен фактор во закрепнување на туризмот во пост-Ковид...

Повеќе од 100 учесници, претставници од приватен сектор и институции за промоција и поддршка на туризмот од неколку земји од регионот, учествуваа на еднодневниот...

Пристигнати и одговорени барања за 2020 година

Пристигнати и идговорени барања за 2020 година Годишен Извештај (од 01.01.2020 до 31.12.2020 година)

Пристигнати и идговорени барања за 2019 година

Пристигнати и идговорени барања за 2019 година Годишен Извештај (од 01.01.2019 до 31.12.2019 година)

Пристигнати и идговорени барања 2018 година

Пристигнати и идговорени барања за 2018 година Годишен Извештај (од 01.01.2018 до 31.12.2018 година)  

Јаневски: Само со заедничка работа можеме да постигнеме помал пад во...

Тековната 2020тата година беше и сеуште е повеќе од предизвик за целата туристичка индустрија. На иницијатива на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот...

Сите категории