Насловна Authors Posts by Mevludin Sulejmani

Mevludin Sulejmani

8 POSTS 0 COMMENTS

Македонија за првпат земја-партнер на саем за туризам во Измир, Турција

Во организација на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот оваа година Македонија ќе биде земја-партнер на претстојниот саем за туризам во Измир, Турција...

Пелагонискиот регион во фокус на Агенцијата за туризам

Како дел од агендата на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија е детекција на слабостите и предностите за развивање на...

Италијанскиот туристички пазар предизвик за македонското туристичко стопанство

Во организација на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија петта година по ред се промовирани и претставени туристичките потенцијали на...

Генерацијата “Millennials” го диктира трендот за патување

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија е добитник на престижната награда “Бренд Лидер 2018” за добрата промоција на најатрактивните дестинации...

АППТ на РМ на 3ти октомври ќе биде дел од SEET...

Директорот на Агенцијата за туризам, г-дин Љупчо Јаневски на претстојниот настан ќе биде панелист на тема: “Aвтентичните дестинации и исклучителни искуства- предизвик за новите...

Одбележување на светскиот ден на туризмот 2018 година

Тимот на АППТРМ, по повод Светскиот ден на туризмот 2018 доби "Признание за успешно завршена работа" од Министерството за економија. Ова Признание претставува потврда...

Девизниот прилив од туризмот со пораст во првата половина од 2018...

Девизниот прилив во првата половина на 2018та година, по основ на туризам, бележи пораст од 26,6% за разлика од истиот период минатата година. Вториот...

Информација за новата и подобрена веб страна www.tourismmacedonia.gov.mk

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија Ве информира дека започна со употреба новата и подобрена веб страна www.tourismmacedonia.gov.mk. Истата е...

Сите категории