logo

Агенција за промоција и поддршка на туризмот

 


Бизнис средби со австриски тур оператори за отварање на нов туристички пазар

Бизнис средби со австриски тур оператори за отварање на нов туристички пазар

 

 

Согласно програмските активности на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот за 2015 година и можноста за отварање на нови туристички пазари од 20-23.04 во Австрија, АППТРМ –Агенцијата за промоција и подршка на туризмот на  Македонија ќе учествува на  бизнис настан „An Evening with THE Experts“ кое вклучува презентации и бизнис средби со австриски тур оператори.

 Претставници од АППТРМ и директорот Кристијан Џамбазовски ќе ги  презентираат туристичките потенцијали во Македонија, атрактивните туристички продукти и дестинации, висината и начинот на субвенционирање за организиран странски туристички промет во Македонија и можностите за инвестирање во туристичко развојните зони. Презентациите ќе бидат во четири града во Австрија, Салзбург, Грац, Инзбрук и Линц пред повеќе од 300 тур оператори.

 

 

Ова е начин преку директен контакт со тур оператори и професионалци од туристичкото стопанство на Австрија за презентирање и запознавање со  македонскиот туристички производ и македонските потенцијали, а со цел отварање на нови пазари и зголемување на австриските туристи во Македонија.

Назад 

Креиран од irenat на 23.04.2015