logo

Агенција за промоција и поддршка на туризмот

 


Туристичкиот сектор од Македонија оствари B2B средби сo тур оператори од Франција

Туристичкиот сектор од Македонија оствари B2B средби сo тур оператори од Франција 

 

 

Во согласност со програмските активности на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот и промотивната кампања на Македонија како туристичка дестинација во Франција, АППТРМ организираше информативно патување за тур оператори и новинари од Франција.

Во работните простории на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот тур операторите од Франција на 17.04.2015 година одржаа B2B средби со директорот на АППТРМ, Кристијан Џамбазовски и со претставници од туристичкиот сектор во Македонија. Истите тур оператори на 15.04.2015 во Хотел Милениум во Охрид одржа B2B средби со хотелјерите и туристичкото стопанство од Македонија. 

 

 

 

 

Беа остварени средби со следниве претставници од Франција:

Mrs Jana MULHOLLAND, General Manager of ALEST Voyages - www.alestvoyages.fr

Mrs Semra BEYAZKILIC, Production director of INTERMEDES - www.intermedes.com

Mrs Delphine CAMARA – Deputy General Manager of ARTS & VIE -www.artsetvie.com

Mrs Delphine MORTEAU – Group Production Director of KUONI -www.kuoni.fr  

Mrs Virginie DELGOULET – Sales Director of VERDIE VOYAGES - www.verdie-voyages.com

Mrs Brigitte DUCASSE – journalist of the (print & web) trade French magazine Le QUOTIDIEN du TOURISME - www.quotidiendutourisme.com

Mr Marc MICHEL – journalist of the (print & web) trade Belgian magazine TRAVEL MAGAZINE - www.travel-magazine.be  

Mr Philippe MUGNIER – CEO of ATTRACT – www.attractpr.com - Representative in France of MAPST (Macedonia Agency for Promotion & Support of Tourism)
Тур операторите од Франција изразија задоволство од успешните средби со бизнис секторот и беа задоволни од организацијата на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот. Потенцијал за соработка има, разменија контакти со сите претставници од туристичкиот сектор од Македонија и ќе останат во понатамошна комуникација со истите. Интересот на тур операторите е проширување на нивната дејност и на македонскиот пазар, привлекување на поголем број потенцијални туристи од Франција.

Назад 

Креиран од irenat на 20.04.2015