logo

Агенција за промоција и поддршка на туризмот

 

Планирани настани

Прва конференција за здравствен туризам

 

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија во соработка со Министерство за здравство, Министерство за економија, Министерство за транспорт и врски, Стопанска комора за туризам, Туристичка комора на Македонија, Сојуз на стопански комори, Стопанска комора на Македонија ја организира Првата Конференција за развој на здравствениот туризам на Република Македонија.


Конференцијата ќе се одржи на 10 Ноември 2012 година во големата конференциска сала на Скопски Саем со почеток од 09:30.

Конференцијата за прв пат во Македонија нуди можност за дискусија и презентација на потенцијалот, предизвиците, можностите и перспективите на здравствениот туризам во Република Македонија.

 

На конференцијата ќе учествуваат претставници од здравствениот и туристичкиот сектор.

Особена чест ни претставува да го најавиме присуството на Министерот за здравство г-дин Н. Тодоров, Министерот за економија г-дин В. Сарачини и Министерот за транспорт и врски г-дин М. Јанакиевски кои ќе земат активно учество во работните сесии на конференцијата.


За повеќе информации посетете ја веб страната тука.

Назад 

Креиран од kate7 на 10.11.2012