logo

Агенција за промоција и поддршка на туризмот

 


Македонскиот туристички производ промовиран за прв пат на саем за туризам во Хернинг, Данска

 

Македонскиот туристички производ промовиран за прв пат на саем за туризам во Хернинг, Данска 


 

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија, после саемот Vagabond во Копенхаген, за првпат ја претставува туристичката понуда на најголемиот интернационален саем за туризам на Скандинавија во Хернинг, Данска (24-26.02.2017).

 

Саемот за туризам во Хернинг е организиран во 13 хали, а туристичката понуда на 1100 изложувачи е претставена пред 61 885 посетители на саемот. Агенцијата за промоција и поддшка на туризмот ги претстави природните убавини, и можностите за активен туризам, привлечувајки огромен интерес кај скандинавскиот туристичкиот сектор и посетителите.

 


 

Во конкуренција од 51 земја која насаемот ја изложија својата понуда, делегацијата на Македонија оствари бројни контакти, меѓу кои и со најголемите тур-оператори за Данска и Скандинавија- Sunweb, Appolo, Detur, Beach Tours, Suntur, TUI Denmark и Bravo Turs. Дел од нив најавија посета на Македонија и вклучување на земјава во нивните продажни туристички каталози.

 

 

Со почит,

 

 

Агенција за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија

 

Назад 

Креиран од Mevludin.S на 27.02.2017