logo

Агенција за промоција и поддршка на туризмот

 


Агенцијата за туризам го промовира туризмот во Бремен, Германија

Агенцијата за туризам го промовира туризмот во Бремен, Германија

 

 

 

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија (АППТ) за прв пат ја претставува туристичката понуда на Македонија на саем за туризам во Бремен, Германија.

 

Саемот во Бремен - Reise Lust, се одржува по 12-ти пат и е оргнизиран зедно со саемот за храна Fisch & Feines и саемот за кампинг Caravan Bremen, што ја зголемува можноста за претставување на македонската храна и вино и опциите за кампување во Македонија.

 

 

Како единствен од овој тип, саемот Reise Lust e атрактивен за 175 излагачи и 292 ко-излагачи, а само во првите три дена го посетиле вкупно 40.000 гости.

 

Претставници од АППТ за време на саемот остварија контакт со тур операторите Kaiser, Urlaub + Reisen и Auto Fische, познати германски тур оператори кои организираат тури со автобуси. Средба беше остварена и со агенцијата Travel to Nature, која е специјализирана за организирње на патување до дестинации кои изобилуваат со природа. Реализирана е и средба со тур оператор кој веќе ја нуди Македонија како дел од кружна тура на Балканот - Ikarius Tours.

 

Интересот на посетителите за време на саемот во Бремен е фокусиран кон патување со автобуси и организирани групи преку туристички агенции, како и кампување.

 

Организаторите на саемот изненадени од проактивноста на Република Македонија и Агенцијата за туризам, несебично ја вклучија македонската туристичка понуда во сите нивни јавни обраќања за време на саемот.

 

 

Со почит,

 

Агенција за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија

 

Назад 

Креиран од Mevludin.S на 07.11.2016