logo

Агенција за промоција и поддршка на туризмот

 


Агенцијата за туризам на саем за туризам во Бања Лука

 

Агенцијата за туризам на саем за туризам во Бања Лука


 

На покана на туристичката организација на градот Бања Лука, претставници од Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот (АППТ) на Република Македонија ја презентираа Македонија пред повеќе од 30 000 посетители.

 

Меѓународниот саем за туризам во Бања Лука се организираше по трет пат, а целта на посетата на АППТ беше да се испита можноста за соработка на Македонија, со еден млад пазар.

 

 

 

Агенцијата за туризам за време на овој саем оствари средби со Туристичка организација на Република Српска, Туристичка организација на град Бања Лука, Туристичка организација на Република Србија, Здружение на Македонци во Бања Лука (КДМ Вардар), Министерот за туризам и трговија на Република Српска, г-дин Предраг Глухакович и г-дин Александар Сеничич (YUTA), при што беше посочено дека Македонија за овој пазар би можела да биде атрактивна со средношколски екскурзии и специјализирани тури.

 

Со почит,

 

Агенција за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија

Назад 

Креиран од dino на 27.09.2016