logo

Агенција за промоција и поддршка на туризмот

 

Агенцијата за туризам го промовира брендот Macedonia Timeless во Франција
IFTM TOP RESA 2016

Агенцијата за туризам го промовира брендот Macedonia Timeless во Франција

 

 

Македонската туристичка понуда по втор пат се претстави пред потенцијалите француски туристи. Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија (АППТ) во наредните 3 дена ја промовира туристичката понуда на земјава на саемот за туризам во Париз, Франција (IFTM TOP RESA 2016 ).

 

 

 

 

Привлекувањето на туристи во оваа земја се одвива преку прилагодена туристичка понуда за детектираниот интерес кој е насочен кон недопрената природа и културата на земјава. Туристичката понуда на Македонија е во конкуренција со понудата од 1700 тур – оператори од светот, а најголем е интересот од страна на младите парови, семејства и поединци. Интересот на француските туристи е најголем за авантурата, кратки посети на градови и култура, а својот одмор, неверојатни 70% од француските туристи преферираат да го резервираат преку интернет.

 

 

 

 

На саемот за туризам во Франција, претставници на АППТ остварија бројни состаноци на кои ја презентираа туристичката понуда на земјава и ги испита можностите за соработка со Trip Advisor, Travel Magazines, Open2Europe, IndigoConsulting.

 

 

Со почит,


Агенција за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија

Назад 

Креиран од dino на 23.09.2016