logo

Агенција за промоција и поддршка на туризмот

 

АППТ го претстави туристичкиот потенцијал на Македонија на саем за туризам во Косово
АППТ на саемот за туризам во Косово

АППТ го претстави туристичкиот потенцијал на Македонија на саем за туризам во Косово

 

 

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот (АППТ) на Република Македонија за прв пат учествува на интернационалниот саем за туризам во Косово, кој се одржува по 8-ми пат, и е посетен од околу 15 000 гости.

 

Овие два дена (21-22 Април 2016), туристичката понуда на земјите од регионот се претставува на саемот за туризам “Travel Fair” во Приштина, Косово.

 

Покрај Косово, Албанија, Црна Гора, Македонија, Хрватска, Грција, и Италија ја покажа својата цврста верба во потенцијалот и ресурсите кои ги има регионов за развој на туризмот.

 

 

 

 

 

Околу 90-тина егзибитори и коегзибитори ја претставија својата програма, меѓу кои и Агенцијата за промоција и поддршка за туризмот со што го разбуди интересот на индивидуалните туристи за други туристички локации во Македонија, покрај добро познатите, за нив, поголеми градови.

 

Делегацијата од АППТ оствари средба со Претседателот на Асоцијацијата за алтернативен туризам, г-дин Баки Хоти кој гледа голем потенцијал во креирање на заеднички производ со кој би се претставил регионов на далечните пазари, но и за соработка на различни интернационални проекти за развој на туризмот во двете земји.

 

За време на саемот, претставници на АППТ се сретнаа и со претставници на тур-операторот EUROKOHA, со кои се разговараше за вметнување на Македонија во нивниот систем за резервирање и планирање на цело патување.

 

 

Назад 

Креиран од Mevludin.S на 26.04.2016