logo

Агенција за промоција и поддршка на туризмот

 


Најголемиот туроператор „Томас Кук“ почнува со работа во Македонија

„Томас Кук“ е најголемиот и најстар туроператор во светот, со седиште во Англија. На 5 август годинава претставници на компанијата ја посетија Македонија

Заменик-претседателот на Владата задолжен за економски прашања Владимир Пешевски и директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот Кристијан Џамбазовски денеска на прес-конференција ќе го претстават туроператорот „Томас Кук“ кој почнува со работа во Македонија.

На конференцијата ќе биде присутен и Феликс Хортолами, менаџер за склучување договори на компанијата „Томас Кук“ за Белгија.

„Томас Кук“ е најголемиот и најстар туроператор во светот, со седиште во Англија. На 5 август годинава претставници на компанијата ја посетија Македонија.

Претходно, директорот на Агенцијата Џамбазовски имаше средба со директорот на „Tомас Кук“ Тим Џотс, во седиштето во Англија, на која присуствуваа и менаџерите за Германија и за Белгија, Феликс Хортолами и Стефан Џоли. Џамбазовски тогаш им ги презентира условите што ги нуди Владата за субвенционирање на туризмот, како и инвестирањето во маркетинг кој е исплатлив за Македонија.

 

Извор:telegraf.mk

Назад 

Креиран од irenat на 04.09.2015