logo

Агенција за промоција и поддршка на туризмот

 


27 септември е Светскиот ден на туризмот!

 

27 септември е Светскиот ден на туризмот!

 

Секој пат кога патуваме, од било која причина, ние сме дел од глобалното движење, движење кое има моќ да донеси развој, прогрес, креира нови работни места и да издгради одржливи општества, движње кое ќе изгради заеднички разбирања и може да ни помогне да го заштитиме нашето културно  и природно наследство.

 

И оваа година, на 27ми Септември ние сакаме да зборуваме за туризам. Помогнете ни да се зголеми свесноста за значењето на туризмот во државата и ширум светот и да создадеме подобар свет за сите нас. #1billiontourist #WTD2015.

 

Секоја година на 27ми септември, UNWTO на Светскиот ден на туризам ја зголемува свесноста  кај меѓународната заедница за значењето на туризмот и неговите социјални, културни, економски и политички вредности.

 

- Меѓународните туристи се зголемиja за 4,3%
- Во 2014 година од Интернационален туризам се генерираа USD1.5 трилиони
-
UNWTO предвидува раст на меѓународните туристички пристигнувања помеѓу 3% и 4% во 2015 година

Погледнете го видео записот "How toursim changed my life"
 

 

Назад 

Креиран од irenat на 20.08.2015