logo

Агенција за промоција и поддршка на туризмот

 


Предмет: Формирање на туристичка инспекција

Предмет: Формирање на туристичка инспекција

 

 

 

 

На иницијатива на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија, на седумдесет и шестата седница на Владата на Република Македониа оддржана на 26ти Мај 2015 година, се одлучи да се формира туристичка инспекција.

 

Владата на Република Македонија ја прифати иницијативата на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија и одлучи да се формира туристичка инспекција како самостојна институција, со ингеренции и организациона поставеност по моделот на Државниот пазарен инспекторат.Инспекторите кои ќе бидат дел од туристичката инспекција ќе бидат преземени од Државниот пазарен инспекторат.

 

На овој начин Владата на Република Македонија уште еднаш ја потврдува својата целосна посветеност за развојот на туризмот, зголемување на конкуренцијата во туризмот, но и заштитата на потрошувачите во секторот туризам.

 

 

 

Со почит,

 

 

 

Агенција за промоција и поддршка                                      

на туризмот на Република Македонија

Назад 

Креиран од Mevludin на 01.06.2015