logo

Агенција за промоција и поддршка на туризмот

 


Известување

Почитувани колеги и драги пријатели,

 

            Во изминатиов период Македонија преживеа тешки моменти. Вооружена криминална група создаде закана по безбедноста на граѓаните на што полицијата реагираше соодветно и решително. Кримниналната група беше неутрализирана, а опасноста 
целосно отстранета.


            Воедно, Ве информираме дека планираните патувања кон Македонија од странските партнери течат според предвиденото, односно, без откажувања во однос на резервациите кон Македонија. 


            Би сакале да подвлечeме дека според Светската туристичка организација (UNWTO), Македонија последните години  е помеѓу земјите со најбрз  раст во туризмот  од земјите во Европа  во однос  на странски посетители. 


            Нашите прогнози се дека и во 2015 година ќе забележиме раст кој ќе надмине 10%.

 

 

Со почит,

Агенција за промоција и поддшка на туризмот

 

 

Директор,

Д-р, Кристијан Џамбазовски

Назад 

Креиран од Mevludin на 12.05.2015