logo

Агенција за промоција и поддршка на туризмот

 

 

Најава за авторизирани лица
Корисничко име:

Лозинка:

Најави се
Регистрирај се 
Ја заборавив лозинката


Соопштенија
Македонија заедно со уште 50 земји претставена на 40-тото издание на саем за туризам во Белград
Македонија заедно со уште 50 земји претставена на 40-тото издание на Интернационалниот саем за туризам во Белград, кој се одржува од 22-ри до 25-ти февруари 2018 година.   повеќе ...
Tрадиционално промовирање на македонските убавини на најголемиот саем за туризам во регионот
Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија со репрезентативен штанд кој ги отсликува убавините на нашата земја и оваа година учествува на интернационалниот саем за туризам ”HOLIDAY&SPA EXPO” во Софија, Бугарија.   повеќе ...
Зајакнување на туризмот преку подобрување на соработката на локално и национално ниво
Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот (АППТ) на Република Македонија ја интензивира меѓуинституционалната и регионалната соработка со цел зајакнување на туризмот и подобрување на соработката на локално и национално ниво.   повеќе ...
Работен состанок на АППТ со Министерство за Економија со цел туристичко интегрирано дејствување
Новоназначениот Директор на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот (АППТ) на Република Македонија, г-дин Љупчо Јаневски, првиот работен состанок го оствари со Министерство за економија   повеќе ...
Оддржана првата седница на новиот Управен одбор на АППТ
На 15-ти јануари 2018 година, се одржа првата седница на Управниот одбор на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија, свикана од директорот Александар Донев. На истата за претседател на Управниот одбор од страна на сите членови беше избран г-дин Шофкет Хазари   повеќе ...
Туристичката понуда на Македонија претставена на глобалниот настан “World Travel Market” во Лондон
Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија предводена од директорот Александар Донев, ја претстави туристичката понуда на Македонија на еден од најзначајните настани во туристичката индустрија за 2017 година, “World Travel Market” во Лондон.   повеќе ...
Македонија атртактивна и неоткирена за италијанскиот туристички пазар
Алтернативните форми на туризам претставени на интернационалната туристичка и бизнис ориентирана манифестација „TTG-Incontri“, која од 12ти до 14ти октомври се одржува во Римини, Италија. Туристичкиот сектор од Македонија детектираше значаен интерес кај италијанските бизнис субјекти, претставувајќи ја земјава како привлечна и потенцијална дестинација која нуди можности за соработка и вмрежување на туристичките фактори меѓу овие две земји.   повеќе ...
Македонија со балканските земји на туристичка промоција во Токио
На иницијатива и во организација на Јапонска агенција за меѓународна соработка (JICA), оваа година Република Македонија заедно со Србија, Црна Гора, Босна и Херцеговина и Албанија во Токио, имаа туристичко промовирање на Балканот, со цел поттикнување поголем интерес меѓу јапонските тур-оператори и следствено зголемување на бројот на јапонски туристи во регионот.   повеќе ...
АППТ го одбележа Светскиот ден на туризмот
Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот (АППТ) на Република Македонија симболично го одбележа Светскиот ден на туризмот со еднодневна тура низ Галичник. Светскиот ден на туризмот се одржува секоја година на 27 септември, основан 1980 година од Генералното собрание при Обединетите Нации и Светската туристичка организација (UNWTO).   повеќе ...
Спортското качување во Македонија атрактивно за авантуристички туризам
Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот (АППТ) на Република Македонија во соработка со Македонската спортско качувачка федерација преку спортското качување го промовираат авантуристичкиот туризам.   повеќе ...
60 милиони денари за локален туризам и граѓани со ниски примања
Владата на Република Македонија во соработка со Министерството за економија, усвоија програма со која се овозможува финансиска поддршка за домашниот туризам преку насочување на средства од Буџетот на Република Македонија.   повеќе ...
Новинарски екипи од Блискиот и Далечниот Исток во посета на туристичка Македонија
Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот во периодот од 17-21.07.2017 година, реализираше информативно патување за новинари од Блискиот и Далечниот Исток во соработка со “Qatar Airways”.   повеќе ...
Известување
Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија Ве известува дека најавениот “Самит за туризам 2017” кој требаше да се одржина 19 и 20ти јуни, во партнерство со Jacobs Media Group и PATA (Pacific Asia Travel Association)со теми,управување со кризи во областа на туризмот и европска верзија на “PATA Global Insights Conference” (PGIC), е откажан од страна на организаторот.   повеќе ...
Македонија го интензивира вмрежувањето со туристичкиот сектор во Британија
Во организација на популарната англиска групација Travel Weekly,Македонија ги претстави туристичките капацитети и потенцијали на британски тур-оператори и туристички агенти на еднодневен настан -Travel Weekly Destination Showcase. На овој настан, Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија се сретна со повеќе од 80 тур-оператори и туристички работници од Обединетото Кралство, пред кои го презентираше туристичкиот потенцијал на земјава на 15 минутни бизнис средби.   повеќе ...
Учеството на Република Македонија на Интернационалниот B2B саем за туризам ‘TTG Incontri’, Римини
Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија четврта година по ред ќе учествува на Интернационалниот B2B саем за туризам ‘TTG Incontri’, Римини во период од 12-14 Октомври 2017 година.   повеќе ...
Туристичката понуда на Македонија промовирана пред 5 милионска публика во Дубаи
Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија оваа година за прв пат ја промовираше туристичката понуда на земјава на интернационален саем за туризам во Дубаи. Arabian Travel Market (АТМ) e еден од најголемите саемски манифестации во Азија на кој Македонија ги претстави своите природни убавини, традицијата, активностите во природа и гастрономскиот туризам.   повеќе ...
Македонија како туристичка дестинација на саем за туризам во Република Косово
Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија (АППТРМ) по втор пат учествува на интернационалниот саем за туризам “Travel Fair” во Приштина, Косово, (20-21 Април 2016). Интересот на индивидуалните туристи за туристички локации во Македонија е ставен на зимските капацитети, Скопје City tours, Кањон Матка и добро познатите дестинации Струга и Охрид.   повеќе ...
Полскиот тур-оператор Rainbow најави влез на македонскиот пазар
Еден од трите најголеми тур-оператори во Полска ќе почне да ја продава Македонија на своите туристи. Полскиот туроператор Rainbow минативе неколку денови е на инспекциско патување низ Македонија од кое произлегоа неколку договори со хотели, како и одлуката следната, 2018та година, да почне со чартер летови од Полска до Македонија.   повеќе ...
Важноста на регионалната соработка потенцирана за време на саемот за туризам во Тирана, Албанија
Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот (АППТ) на Република Македонија викендов за прв пат ја претстави туристичката понуда на Македонија на првиот меѓународен саем за туризам (MTF - Mediteranian tourism fair) во Тирана, Албанија.   повеќе ...
Туристичкиот производ од Македонија промовиран со нова содржина и во нов формат
Агенцијата за промоција и поддршка на туризам на Р. Македонија, оваа година според програмските активности изготви нови промотивни материјали за потребите на саемските настапи и презенатициски активности за странските туристички пазари. Туристичките дестинации и продукти од Македонија промовирани со нова содржина и во нов формат се однесуваат на промотивен материјал брошура и краток туристички филм.   повеќе ...
Македонскиот туристички производ за прв пат промовиран во Загреб
Агенцијата за промоција и поддршка на туризам на Република Македонија за прв пат учествуваше на шестиот меѓународен саем за туризам во Загреб, Хрватска (17-19 март 2017 година). Репрезентативниот штанд на Македонија беше посетен од хрватско-македонското друштво и македонската заедница од Загреб кои го поддржуваат ова саемско претсавување на македонските туристички дестинации. За реномираната телевизија NOVA, амбасадорот на Македонија во Загреб, Мачеј Качоровски и делегацијата од АППТ дадоа изјави за туристички прилог за оваа локална телевизија од Хрватска.   повеќе ...
Македонските туристички дестинации промовирани на Рускиот пазар
На најголемата саемска манифестација за туризам во Москва, Руска Федерација,“Mitt” и оваа година се промовираат туристичките дестинации на нашата земја,во организација на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија (АППТ). Оваа година поголемо внимание е дадено на промотивните активности во делот на религиозниот, културниот и винскиот туризам, како продукти со најголем интерес од страна на руските туристи.   повеќе ...
Македонија традиционално на најголемиот саем за туризам во Берлин
Во организација на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот (АППТРМ) и оваа година се промовира Македонија на најголемиот саем за туризам во Берлин,“ITB”(08-12.03.2017). Акцентот на промотивните активности се става на активен туризам, но и културните и природните туристички знаменитости на Македонија. За време на саемот се одржуваат многу активности, но голем фокус е даден на претстојната конференција на Пацифик-Азиската Туристичка Асоцијација “PATA”.   повеќе ...
Агенцијата за туризам на саем во Унгарија
Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија по втор пат го промовира туристичкиот потенцијал пред унгарски туристи за време на саемот за туризам во Будимпешта, Унгарија (HUNGEXPO).   повеќе ...
Македонскиот туристички производ промовиран за прв пат на саем за туризам во Хернинг, Данска
Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија, после саемот Vagabond во Копенхаген, за првпат ја претставува туристичката понуда на најголемиот интернационален саем за туризам на Скандинавија во Хернинг, Данска (24-26.02.2017).   повеќе ...
Осум години во континуитет македонскиот туристички производ промовиран на саемот за туризам во Белгр
Во организација на АППТРМ, македонскиот туристички производ по осми пат е промовирам на меѓународниот саем за туризам “ITF”-Србија, што се одржа во Белград од 23ти до 26ти февруари, 2017 година.   повеќе ...
Македонија на 34-тото издание на меѓународниот саем за туризам во Бугарија
Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот (АППТ) на Република Македонија од 15ти до 17ти Февруари 2017 година е дел од 34-тото издание на Меѓународната саемска манифестација за промоција на туристичката понуда во Софија, Бугарија - HOLIDAY&SPA EXPO 2017.   повеќе ...
Насловна страна за Македонија во престижниот чешки магазин Лајк
Со наслов “Македонија – убавина скриена во приказните”, земјава се најде на насловната страна на престижниот магазин за туризам во Чешка – Like.   повеќе ...
Македонија за прв пат на саем за туризам во Израел
Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот (АППТ) на Република Македонија за прв пат ја претстави туристичката понуда на саемот за туризам во Тел Авив, Израел (IMTM – Tel Aviv). На саемот имаше неверојатно голем интерес од израелските посетители, а особено големо беше вниманието на новинарите кои изразија желба да ја посетат Македонија.   повеќе ...
Промоција на македонскиот активен туризам на саем во Словенија
Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија втора година по ред го промовира активниот туризам на саемот за туризам Natour Alpe Adria во Љубљана, Словенија. Покрај активниот туризам, Агенцијата за туризам промовира и традиционална македонска храна и вино, а посетителите имаат можност да дегустираат и македонски ајвар и сирење.   повеќе ...
Македонскиот туризам интензивно се промовира и во Белгија
Пред повеќе од 600 излагачи, Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија (АППТ) го промовира туристичкиот потенцијал на Македонија на саем за туризам во Брисел, Белгија.   повеќе ...
Македонија е добитник на наградата за најорганизиран штанд на саемот во Истанбул, Турција
Во конкуренција од повеќе од 80 држави и над 5000 институции лоцирани во 12 хали, штандот на Македонија е прогласен за најорганизиран штанд за 2017та година на 21-от по ред саем за туризам во Истанбул.   повеќе ...
Македонија фаворит за Активен туризам во Лондон
Со штанд број 19 во конференцискиот центар Олимпиа во Лондон, Македонија се претстави на Конференцијата за Активен туризам и бизнис со понудата специјално подготвена за овој настан. На конференцијата на која се присутни 200 учесници – излагачи, тур-оператори и медиуми, Агенцијата за туризам дискутираше за предизвиците и трендовите на оваа брзо растечка индустрија.   повеќе ...
Холанѓаните вљубени во Македонија
Саемското претставување на туризмот на Република Македонија за 2017та година почна со саемот за туризам во Утрехт, Холандија, каде Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија како и секоја година, така и оваа ја промовираше туристичката понуда на земјава.   повеќе ...
Турците заинтересирани за организирани тури во Македонија
Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија на саемот во Измир, Турција (Travel Turkey Izmir’2016) ја промовираше туристичката понуда на Македонија пред 40.000 посетители во периодот од 8-ми до 11-ти Декември.   повеќе ...
Агенцијата за туризам на саем за конгресен туризам и бизнис патувања во Барселона, Шпанија
Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија во периодот од 29-ти Ноември до 1-ви Декември 2016 година, ги промовира туристичките потенцијали на Македонија на саем за конгресен туризам и бизнис патувања во Барселона, Шпанија.   повеќе ...
Агенцијата за туризам освои прво место за промотивен материјал
Во конкуренција од 20 државни организации, Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија освои прво место за дизајн на промотивен материјал за туризам.   повеќе ...
Романците најзаинтересирани за зимски туризам
Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот (АППТ) на Република Македонија ја претставува туристичката понуда на земјава на есенското издание на саемот за туризам во Букурешт, Романија (Romexpo, 17-20 Ноември, 2016).   повеќе ...
Агенцијата за туризам со низа активности за време на саемот за туризам во Лондон, Англија
Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот (АППТ) на Република Македонија ја претстави туристичката понуда на Република Македонија на најголемиот саем за туризам во Лондон, Англија (World Travel Market – WTM London 2016) кој се оддржа во период од 7-ми до 9-ти Ноември 2016.   повеќе ...
Агенцијата за туризам го промовира туризмот во Бремен, Германија
Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија (АППТ) за прв пат ја претставува туристичката понуда на Македонија на саем за туризам во Бремен, Германија.   повеќе ...
Промоција на туристичката понуда на Македонија за прв пат пред швајцарските туристи
Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија за прв пат ја претставува туристичката понуда на 14-тото по ред издание на интернационалниот саем за туризам “iViaggiatori” во Лугано, Швајцарија (30 Октомври- 1 Ноември).   повеќе ...
Попис на угостителските капацитети, 1 до 12 ноември, 2016 година
Државниот завод за статистика, во периодот од 1 до 12 ноември 2016 година, ќе спроведе Попис на угостителските капацитети на целата територија на Република Македонија.   повеќе ...
Lonely Planet го прогласи Охрид за еден од топ градовите во светот за 2017
Авторитетот во туристичката индустрија, најсилниот бренд во туризмот со масивна публика низ целиот свет – Lonely Planet, го воздигна Охрид со прогласување за еден од 10-те најдобри градови за патување во светот за 2017-та година. Охрид е дел од публикацијата Best in Travel 2017, принтана едиција, која претставува основа за љубителите на патувањето повеќе од 40 години.   повеќе ...
Македонскиот туристички потенцијал за прв пат промовиран во Данска
Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија за прв пат ја претставува туристичката понуда на Република Македонија на саемот за туризам во Копенхаген, Данска. На тридневниот саем организиран од елитното списание за туризам Vagabond – Vaagabond Quality Travel Fair, Македонија разбуди огромен интерес кај данската публика како неоткриена дестинација од помладите, и вредна за посета дестнација од повозрасните кои пред многу години ја посетиле и сакаат повторно да сведочат за нејзиниот развој.   повеќе ...
Награден натпревар “Македонија се сака на точак” привлече повеќе од 300 натпреварувачи
Награден натпревар “Македонија се сака на точак” привлече повеќе од 300 натпреварувачи Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот (АППТ) на Република Македонија и Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата (РСБСП) денес официјално доделија 14 награди за најкреативни фотографии кои вклучуваат природа и активности со велосипед на територијата на Република Македонија за наградната игра “Македонија се сака на точак”.   повеќе ...
Агенцијата за промоција и поддршка на туризам на Македонија Бренд лидер во регионот за 2016
Во Белград денеска се одржа шеста по ред Бизнис конференција за Туризам на Југоисточна Европа-СЕЕТ 2016. Награди за достигнувања на полето на туризмот беа доделени на Туристички работници и компании од целиот регион. Наградите се базираат на пазарна анализа и стандардизирани критериуми, кои вклучуваат континуиран позитивен раст, висок степен на пазарна препознатливост, влијание и придонес кон унапредување и популаризација на потенцијалите и создавање на конкурентна слика на туристичката индустрија на Регионот на Југоисточна Европа.   повеќе ...
Македонија дел од најновата мобилната апликација на Гугл - Google Trips
Македонија дел од најновата мобилната апликација на Гугл - Google Trips Македонија е една од земјите која со својот туристички производ се најде на најновата мобилна апликација на Гугл - Google Trips. Најновиот производ во сферата на туризмот кој Гугл го презентираше е џебниот туристички водич - Google Trips, персонализиран водич за патување.   повеќе ...
Агенцијата за туризам на саем за туризам во Бања Лука
На покана на туристичката организација на градот Бања Лука, претставници од Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот (АППТ) на Република Македонија ја презентираа Македонија пред повеќе од 30 000 посетители.   повеќе ...
JATA EXPO 2016
Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот со бројни алатки за промоција ги привлекува потенцијалните јапонски туристи во посета на Македонија на саемот за туризам во Јапонија (JATA EXPO 2016).   повеќе ...
IFTM TOP RESA 2016
Македонската туристичка понуда по втор пат се претстави пред потенцијалите француски туристи. Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија (АППТ) во наредните 3 дена ја промовира туристичката понуда на земјава на саемот за туризам во Париз, Франција (IFTM TOP RESA 2016 ).   повеќе ...
Travel Weekly Roadshow, Travel Weekly September Social
Популарната англиска групација Travel Weekly, го организираше септемвриското вмрежување на туристичката индустрија во Лондон, Велика Британија (Travel Weekly Roadshow, Travel Weekly September Social), каде Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот (АППТ) го презентираше целиот туристички потенцијал на земјава пред стотици тур оператори од Обединетото Кралство и светот.   повеќе ...
VAGABOND - Quality Travel Fair
Агенцијата за промоција и поддршка на туризам на Република Македонија Ве известува дека ќе учествува на VAGABOND- Quality Travel Fair. Саемот ќе се оддржи во Данска, Копенхаген во период од 21ви -23ти октомври 2016 година.   повеќе ...
Отворен комплексот „Македонско село“-Македонската традиција и култура на едно место
Лела Крстевска, директор на Агенцијата за промоција на туризмот, рече дека ќе се погрижат да ја поддржат работата на „Македонско село“ со тоа што ќе го нудат во своите промотивни брошури и ќе го претставуваат на туристичките саеми. -Минатата година безмалку половина милион странски туристи ја посетиле Македонија и, за жал, немаа можност да го видат ова што денеска ние го гледаме.   повеќе ...
Информативна тура за тур операторот Voyager Autrementод Франција
Агенцијата за промоција и поддршка на туризам на Република Македонија организираше тродневна инфо тура за тур операторот Voyager Autrement, кој на годишно ниво испраќа над 15.000 туристи насекаде во светот. Македонија е вклучена во нивната програма за алтернативен туризам, како нова и неоткриена дестинација.   повеќе ...
Тур оператори од Казахстан на инфо тура во Р.Македонија
Агенцијата за промоција и поддршка на туризам на Република Македонија повторно организираше инфо тура за тур оператори. Станува збор за истакнати имиња од туристичката индустрија на Казахстан, како Premier Travel Astana, Sayat Travel Astana, HRG Kazakhstan Almaty, Global Air Almaty, Transavia Almaty, Otrar Travel Almaty, Travel Express Almaty, Be Star Almaty, Tem Tour Almaty, Kazakh Tourist Assosiation, Delovoy Kazakhstan newspaper, Turan TV, STV channel, THY ALA.   повеќе ...
Посета на Македонија од страна на најголемите тур оператори и новинари од Народна Република Кина
Агенцијата за промоција и поддршка на туризам на Република Македонија во координација со економскиот промотор на РМ во Гуангдонг, НР Кина, организираа петдневна инфо тура за тур оператори и новинари од Народна Република Кина.   повеќе ...
Македонија е скапоцен камен што допрва треба да се претстави на европскиот пазар
Владината Агенција за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија (АППТ), предводена од Директорот Лела Крстевска, во Охрид оствари средба со топ менаџментот на ТУИ. На средбата се разговараше на повеќе теми од областа на туризмот меѓу кои и досегашните искуства кои произлегуваат од успешната соработка со овој голем меѓународен туроператор.   повеќе ...
Започна првата регионална конференцијата за активен туризам во Европа, АдвенчрНЕКСТ-Балкан
Речиси 300 претставници од повеќе од 30 светски дестинации – вклучувајќи и 12 дестинации од Југоисточна Европа денес се собраа во Охирд за АдвенчрНЕКСТ-Балкан (AdventureNEXT-Balkans) - прва конференција за активен туризам во Европа која е посветена на Балканскиот полуостров. На конференцијата гостите истражуваат нови можности за стимулирање на развојот на туризмот на краток и долг рок.   повеќе ...
АППТ на саемот за туризам во Ниш
На 17-тиот по ред саем за туризам во Ниш, Србија, Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија ја претставува туристичката понуда на Македонија заедно со повеќе од 140 излагачи од земјата и регионот. Покрај активниот одмор што е главна тема на саемот, оваа година акцентот е ставен на гастрономската и винската понуда, со што за време на меѓународниот саем за туризам во Ниш (26-28 Април 2016) посетителите имаа можност да дегустираат македонски ајвар, сирење и вино.   повеќе ...
АППТ на саемот за туризам во Косово
Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот (АППТ) на Република Македонија за прв пат учествува на интернационалниот саем за туризам во Косово, кој се одржува по 8-ми пат, и е посетен од околу 15 000 гости. Овие два дена (21-22 Април 2016), туристичката понуда на земјите од регионот се претставува на саемот за туризам “Travel Fair” во Приштина, Косово.   повеќе ...
Норвешки тур оператори во посета на Македонија
Норвешки тур оператори беа во посета на Македонија, во текот на изминатиов викенд, кои беа предводени од Агенцијата за промоција и поддршка на туризам на Република Македонија. Истакнати имиња од туристичката индустрија на Норвешка како Travel Invest, Temareiser Fredrikstad, Tele-Tur AS, Aktive Fredsreiser, Travel for peace, но и туристичка асоцијација ANTOR остварија средби со 30 компании од приватниот сектор на Р.М.   повеќе ...
ДО ПОДОБРА ПРОМОЦИЈА ПРЕКУ ЈАКНЕЊЕ НА КАПАЦИТЕТИТЕ НА АГЕНЦИЈАТА ЗА ТУРИЗАМ
Според долгогодишниот прв човек на словенечкиот и европски туризам, Македонија треба да продолжи и уште повеќе да ги интензивира инвестициите и брендирањето на Македонија како една уникатна нова европска држава, со неверојатни ресурси и богата традиција. Според него, доколку тоа се направи во соработката со приватниот сектор кој може да даде најголем придонес, Македонија сигурно ќе стане една уникатна земја каде што сите со задоволство ќе доаѓаат.   повеќе ...
АППТ на саемот за туризам во Москва
На саемот за туризам во Москва, Руска Федерација (Mitt, 23-26 Март 2016 година) Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија (АППТ) и оваа година традиционално го промовира туристичкиот потенцијал на земјава. Со волонтерска поддршка од македонски студенти во Русија, штандот на Македонија привлече големо внимание со промоцијата на религиозниот, културниот, кулинарскиот и винскиот туризам, но атракција беа и послуженото вино, сирење и ајвар.   повеќе ...
АППТ на саемот за туризам во Берлин
ITB Германија, еден од најголемите саеми за туризам во светот оваа година го одбележа 50-от јубилеј спојувајќи различни дестинации во еден град - Берлин. Делегација на Агенција за поддршка и промоција на туризам привлече бројни посетители на штандот на Република Македонија, претставувајќи ја културата, историја и традицијата на нашата земја, работи кои се во фокусот на интересот на германците.   повеќе ...
Директорката на АППТ Лела Крстевска дел од Светскиот туристички форум Луцерн Тинк Тенк во Баку
Четврти пат по ред Светскиот туристички форум Луцерн Тинк Тенк 2016 (5-ти и 6-ти Март 2016 година), собра ексклузивна група од 30 влијателни личности од туристичката индустрија од целиот свет за да разговараат за двигателите на успехот за земјите во развој. За земја домаќин на форумот е избран Азербејџан, како пример за земја во развој која нуди совршени услови за одржување на плодни дискусии.   повеќе ...
АППТ на саемот за туризам во Будимпешта
За прв пат македонската култура, историја и природа од 3-ти до 6-ти Март 2016 година Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот ги претставува пред унгарските туристи на саемот за туризам во Будимпешта, Унгарија. Саемот за туризам во Унгарија е помогнат од страна на кинеските туристички власти и се донесени голем број на кинески туроператори кои се заинтересирани за кружни тури на балканот.   повеќе ...
Реализирани настани
Саеми за туризам 2013
Саеми за Туризам 2013 на коишто агенцијата ќе учествува со свој штанд  

 

соопштение за медиуми  |  галерија  |  повеќе
JETAIR Белгија 2013
АППТ им предлага на хотелите кои се во понудата на JetAir Белгија да ја разгледаат можноста да земат учество на овој настан.  

 

соопштение за медиуми  |  галерија  |  повеќе
Прва конференција за здравствен туризам
Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија во соработка со Министерство за здравство, Министерство за економија, Министерство за транспорт и врски, Стопанска комора за туризам, Туристичка комора на Македонија, Сојуз на стопански комори, Стопанска комора на Македонија ја организира Првата Конференција за развој на здравствениот туризам на Република Македонија.  

 

соопштение за медиуми  |  галерија  |  повеќе
 
1