International Fairs

Subscribe for more information by APST

Republic of North Macedonia in
the foreign media

Serbian
Bulgarian
Albanian
English
French
Russian
Swedish
Polish
Dutch
Slovenian
Turkish
Italian
Croatian
Czech
Japanese
Norwegian
American
Australian
German
Danish
Israeli
Irish
Finnish
Belgian
Kosovo
Romanian
Qatar

Loading

#АППТ зема учество на 42-от меѓународен саем за туризам ”SAJAM TURIZMA 2020” во Белград, заедно со општините Дојран и Крушево, како и претставници на туристичкиот сектор, туроператорите и хотелите
BademTour "Balkan Incoming"
SAVANA Tourist Enterprises
Park Hotel
Globus Travel
Karaci Tours Balkan
Mercure Tetovo

Преку прилагодена туристичка понуда традиционално македонското туристичко стопанство ги презентира туристичките капацитети кои ги има Северна Македонија. Истата е насочена кон, богата култура, вински туризам, гастрономија, убавините на Дојран и Југоисточниот регион, алтернативни форми на туризмот, а се во интерес на српскиот туристички пазар. Во духот на добрососедство и подобрување на работната клима што е предуслов за развој на туристичкиот сектор, Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Северна Македонија на саемот во Србија покажува дека е отворена за отпочнување на соработка и размена на искуства со чинителите од српскиот и регионалниот туристички пазар.

Секоја година, ”SAJAM TURIZMA” е домаќин на повеќе од 1000 изложувачи од над 50 земји, како и над 12.000 професионалци од туристичката индустрија - учесници, посетители и гости.
... See MoreSee Less

View on Facebook